avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere pentru vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere pentru vechime

Va rog sa ma luminati . De doua luni am 18 ani in invatamant. Trebuia sa am sporul de vechime aferent transei 18-22ani. Bineinteles ca nu am. Secretara scolii mi-a spus ca trebuie sa fac cerere pentru aceasta. Este normal? Mie nu mi se pare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 18:44, 27 Noiembrie 2011
costicul a scris:

Va rog sa ma luminati . De doua luni am 18 ani in invatamant. Trebuia sa am sporul de vechime aferent transei 18-22ani. Bineinteles ca nu am. Secretara scolii mi-a spus ca trebuie sa fac cerere pentru aceasta. Este normal? Mie nu mi se pare. Multumesc.

In practica, asa se procedeaza ... desi este obligatia departamentului de R.U: sa faca acest lucru fara a mai fi nevoie de interventia salariatului ...
Si in cazul in care trebuia sa fiu trecut la urmatoarea transa acum doua luni iar salariul este acelasi, ce trebuie facut?
costicul a scris:

Si in cazul in care trebuia sa fiu trecut la urmatoarea transa acum doua luni iar salariul este acelasi, ce trebuie facut?

Se poate face o recalculare a salariului si veti primi diferenta de bani ...
Nu este normal,secretara scolii trebuie sa aiba o evidenta cu vechimea tuturor angajatilor,pe care o urmareste lunar si pe baza careia face incadrarea intr-o alta transa de vechime si acorda sporul corespunzator acesteia acelora care indeplinesc conditia in luna respectiva.
Daca nu s-a intamplat asa,faceti acum o cerere prin care solicitati aceasta incadrare,cu plata
diferentelor salariale pe septembrie si octombrie,provenind din transa spor vechime eronata.
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta a transei de vechime dupa incetarea cim ellabunea ellabunea Buna ziua tuturor. Am o speta mai dificila (zic eu) si anume: Tatal meu a lucrat ca inginer un nr de ani, dupa care s-a angajat in invatamant. La angajare nu ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Trecere la alta transa de salarizare numai cu cerere? niculina_paduraru niculina_paduraru Eu lucrez in invatamant iar secretara scolii nu vrea sa acorde trecerea la alta transa de vechime sau de salarizare decat daca angajatul depune cerere. Cu alte ... (vezi toată discuția)