avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stabilirea corecta a transei de vechime dupa incetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stabilirea corecta a transei de vechime dupa incetarea CIM

Buna ziua tuturor.
Am o speta mai dificila (zic eu) si anume:
Tatal meu a lucrat ca inginer un nr de ani, dupa care s-a angajat in invatamant. La angajare nu i s-a recunoscut vechimea in specialitate, fiind incadrat ca debutant in profesie. A dat in judecata scoala unde a lucrat dupa ce i-a incetat CIM, solicitand recalcularea salariului conform transei de vechime corecte si acordarea diferentei de salariu ce i se cuvine. Desi a solicitat recalcularea, instanta i-a pus in vedere sa calculeze el suma ce i se cuvine, cu toate indexarile ce intervenisera intre timp. Si-a recalculat singur. La termenul urmator i s-a solicita sa precizeze obiectul actiunii, adica vrea numai sumele neacordate sau reincadrarea in transa de vechime corecta si diferenta ce i se cuvine. Aici e problema: nu se poate cere numai diferenta de bani, ca asta se calculeaza in functie de coeficientii stabiliti pentru fiecare transa de vechime, deci trebuie stabilita transa de vechime intai si in baza ei diferenta respectiva. Dar daca spune, cum s-a exprimat onorata instanta, ca solicita reincadrarea, mi-e sa nu se lege de faptul ca nu mai e salariatul scolii in cauza, si sa arunce cu tardivitatea dupa el. Eu ma gandeam ca ar fi bine sa ceara stabilirea corecta a transei de vechime si acordarea de despagubiri reprezentand diferenta dintre salariul efectiv incasat si cel cuvenit. Mi se pare o chichita fina cu care vrea sa-l expedieze mai repede fara sa intre in fondul cauzei.
As vrea sa ma ajute cineva cu interpretarea acestor nuante.

Alte discuții în legătură

Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)
Salar lex_ethonor lex_ethonor va rog sa ma ajutati si pentru mine:lucrez la directia judeteana de paza mures,si as vrea sa stiu la ce sporuri am dreptul dupa 3 ani de vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Diferente de salar lili2003stoica lili2003stoica daca o persoana avea dreptul la alta transa de vechime din noiembrie anul trecut , i se poate recalcula salariul si i se poate da diferenta pana la zi? in baza ... (vezi toată discuția)