avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Tatal meu a facut in urma cu 3 saptamani un accident vascular,in termeni medicali-AVC acut ischemic in interiorul ACM drept trombolizat-as dori sa il pensionez,dar nu stiu ce acte trebuiesc si unde trebuie sa le depun. A lucrat 35 ani ca electrician in constructii. A demisionat in 2008 pentru ca nu li se mai plateau salariile.Acum in situatia de fata fiind paralizat pe toata partea stanga,nu se poate misca si are nevoie in permanenta de o persoana care sa il menajeze.Pot umbla eu in numele lui?Mentinez ca apartine de orasul Fierbinti,judetul Ialomita. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:25, 25 Noiembrie 2011
Medicul sef de sectie, dupa ce face toate investigatiile necesare pentru stabilirea diagnosticului, va decide daca face propunerea pentru pensionare de invaliditate sau nu. In cazul in care se propune pensionarea se va completa documentarul medical pentru expertiza medicala la care sant anexate toate biletele de iesire din spital si restul investigatiilor si cu trimiterea pentru pensionare bolnavul se prezinta la comisia de expertiza medicala in raza careia domiciliaza. Medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul comisiei va decide daca investigatiile sant complete si in functie de aceasta va aproba pensionarea de invaliditate sau va solicita investigatii medicale suplimentare. Atunci cand se aproba pensionarea, dosarul medical se completeaza si cu un dosar administrativ [copie B.I.si copie cartea de munca].

www.avocatnet.ro/content/art... >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii - electrician mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca un electrician de intretinere ( joasa si medie tensiune) diagnosticat cu accident vascular cerebral si etilism cronic, cu certificat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)