datorita specificului activitatii de "restaurant' care sunt foarte numeroase situatiile in care este necesar a se angaja personal calificat ( nu se pune probelama zilierilor) cu contract individual de munca pe perioada determinata de 1 zi in zilele de sambata sau duminica (legal zile nelucratoare).
problema este ca la validarea decl 112 privesc erori de genul zile lucrate 0, zile spuspendate 0 , venit realizat 80 ( de exemplu); am pus problema si celor de la finante-adm.declaratii , care mi-au dat de inteles ca nu ar fi o problema legata de soft ci une de nerespectare a codului muncii; care ar fi alta solutie , ( eu nu o vad) in conditiile in care ospatarii vin la lucru doar in zilele in care avem evenimente ( sambata/dumnica);????
Eu as inregistra respectivele contracte pe perioada determinata (spre exemplu pe 1 luna, 3 luni, 6 luni, etc) insa cu timp partial, spre exemplu: timpul de lucru 8 /12 / 16 ore sau cate aveti nevoie/saptamana , repartizate astfel: in ziua de sambata (si duminica ) intre orele .... . , contract pe care il puteti prelungi ulterior ori de cate ori aveti nevoie.
si la magazinele care lucreaza non stop, sambata si duminica se ponteaza pe stat in zilele de weekend, in programul de salarii se trec zilele lucrate , nu se specifica sambata sau duminica , asta se vede pe pontaj, ideea e sa nu se depaseasca max legal de zile, se da un spor de weekend, decl.112 e valida , e ok asa
problema este ca , omul respectiv vine doar la acel eveniment si poate nu il mai vad vreodata solutia pe care o propune-ti am folosi-to si eu pana m-am lovit de problema dosarului pentru somaj, omul efectiv a uita ca mai are contract si la noi ( chiar daca era in :concediu fara salar) .....
Ajutor si lamurire
elaida
Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Plata weekend-ului
alexia13
eu lucrez ca ospatar si zilele de sambata si duminica mi le petrec de obicei la munca,iar cele 2 zile libere le am in timpul saptamanii.
cum trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)