Buna ziua, detin o firma de materiale de constructii in urma cu 3 zile un agent angajat de al meu a disparut cu toti banii pe care ii incasase in ziua aceea, peste 6000 ron. Nu am nici o adresa a acestuia. Era angajat cu contract de munca pe perioada determinata. Mi s-a spus ca daca ma voi adresa politiei cu o plangere va fi foarte greu de dovedit ca nu a predat banii si apoi a plecat. As dori sa aflu cum as putea proceda pentru a imi recupera banii si daca intradevar pe calea plangerii penale ar putea dura enorm de mult.
depuneti plingere penala - va foloseste atit sub aspect penal cit si sub aspect fiscal.
nu dvs trebuie sa dovediti ca nu ati primit banii ci salariatul trebuie sa dovedeasca ca i-a predat. faptele negative nu se probeaza, ci doar cele pozitive.
la plingere anexati actele ce dovedesc angajarea cit si atributiile sale, apoi incercati sa faceti rost de la cei care v-au achitat banii de xerocopii de pe chitante.
a doua problema - plingerea va ofera dovada scaderii sumelor din contabilitate, in caz contrar GF va spune ca ati delapidat banii si nu i-ati introdus in contabilitatea firmei.
Va multumesc pentru raspuns. Am facut xerocopii dupa chitante si am facut si plangere la politie. Am vreo sansa sa recuperez banii anul acesta sau va dura luni de zile pana il ancheteaza ?
In primul rand trebuie sa obtineti o hatarare judecatoreasca in care sa fie stipulata exact suma pe care trebuie sa o recuperati . Apoi daca are venituri , bunuri mobile sau imobile le puteti executa silit. Poate dura si 3 sau 4 ani pana va recuperati prejudiciul.
In varianta in care nu are bunuri mobile sau imobile ce pot face? Nu am nici un interes in al baga la puscarie. Vreau doar sa imi recuperez prejudiciul. As fi dispus sa renunt la plangere daca mi s-ar inapoia banii.
Infractiune?
iustinian13
Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar ... (vezi toată discuția)