Un agent din vanzari a plecat cu incasarile din aprilie si mai. Au reusit directorii sa il gaseasca si a semnat un angajament prin care recunoaste ca nu a predat banii si se angajeaza sa ii returneze in 30 de zile.
Ieri a plecat din nou agentul.
Am fost la Politie si ni s-a spus ca daca nu am facut plangere prima data pentru furt acum nu mai putem si sa il actionam in judecata.
Chiar nu se poate face plangere pentru furt? si daca il trimit in judecata ce actiune folosesc?
Daca doriti sa actionati angajatul in judecata, puteti face asta in temeiul raspunderii patrimoniale a anagajatului, prevazuta in codul muncii, si in codul civil.
din cate stiu este o actiune civila (putin mai costisitoare decat constituirea de parte civila - pagubit - in procesul penal), pentru care se plateste taxa de timbru, se dovedeste ca a incasat niste sume necuvenit (anagajamentul de plata este o dovada binevenita in acest sens). Daca aveti toate actele doveditoare ca a incasat banii, si ca nu v-au fost predati, ar trebui sa fie un litigiu usor de administrat.
@ Ralucastefan: imi puteti spune, va rog, de ce nu s-ar mai putea face plangere acum? Va multumesc!
Pai daca e agent vanzari nu are atributii de gestionar? Faceti plangere penala pentru delapidare, nu pentru furt, si atunci nu va incadrati in cele 2 luni pentru plangerea prealabila. Pe aceasta cale va constituiti parte civila cu suma ce reprezinta prejudiciul creat de faptuitor.
Azi am verificat la HR daca avem fisa postului semnata si daca avea obligatia de a incasa bani si ai trimite la Bucuresti.
Fiind angajata pe perioada de proba de 3 luni (determinata) inca nu a ajuns la sediu fisa postului si nu cred ca e semnata.
Azi am gasit un client care a primit marfa si nu a primit chitanta de la angajatul nostru.
Putem sa facem plangere penala pt delapidare?
Sau cum ar suna actiunea civila in acest caz...nu am mai intalnit.
Delapidare?
nimar
Un agent de vanzari nu are posibilitatea sa taie chitante pentru a incasa sumele datorate de clientii firmei(politica firmei); el neprimind chitantier.
Lui i ... (vezi toată discuția)