avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala, prealabila ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala, prealabila ?!

Buna,

Unul din agentii firmei, a incasat bani de la clienti, a adus chitantele, insa banii nu i-a predat, si i-a retinut lui, si apoi a plecat, iar acum nu ne mai raspunde la telefon.

Vreau sa fac o plangere, insa nu stiu la ce s-ar incadra? furt, gestiune frauduloasa??!!

El e angajat, are CIM, insa nu avem fisa postului. Stiu ca e obligatorie, insa pot sa-l acuz de furt si fara aceasta fisa, nu?

Astept un raspuns cat mai repede!
Multumesc!

Marinela P.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:18, 6 Septembrie 2010
nu are importanta fisa postului. in principiu, este gestiune frauduloasa sau delapidare, NU furt.
...pentru aceasta fac plangere penala?

ma gandesc ca org de cercetare n-au treaba cu fisa postului, doar eventual garda, nu?
da, faceti plangere penala, la parchet.
In principiu nu este obligatoriu sa faceti dvs. incadrarea juridica, relatati doar ceea ce a facut agentul in cauza.Mai ales ca nu puteti fi sigur ce calitate avea, neexistand acea fisa a postului , pentru a fi gestiune frauduloasa sau delapidare angajatul ar trebui sa aiba o anume calitate in cadrul institutiei, fiind deci subiect calificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se probeaza delapidarea bogdan12 bogdan12 Pentru a proba delapidarea, acuzatorul trebuie sa probeze ca acuzatul avea calitatea de gestionar al bunurilor? Eu nu aveam nici fisa postului, nici un proces ... (vezi toată discuția)
Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Furt Cristina Ifrim Cristina Ifrim Stimati colegi d epe forum, daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)