Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar bani aferenti documentelor refuza sa-i predea.
I-am facut o notificare pentru ai preda in termen de 5 zile, s-a prezentat la sediu cu pretextul si a motivat ca, si-a dat demisia si considera ca angajatorul mai avea unele datoriii catre el, drept pentru care si-a insusit acei bani.A fost contactat in mai multe randuri pentru a preda bani, dar refuza sa-i predea si acum nu mai raspunde la telefon.
Intrebarea mea este trebuie sa fac si o sesizare la politie pentru delapidare, sau doar il dau in judecata pentru pretentii?
Faptul ca societatea are datorii fata de inspectorul respectiv ,nu ii da dreptul acestuia sa-si insuseasca banii incasati din asigurari.Daca nu aveti dovada ca banii au fost predati pe baza unui borderou,faceti plangere la politie.Mai departe se ocupa ei.Da ,este delapidare:
,,Infractiune constand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau,ori pentru altul, bani,valori sau alte bunuri ale acestora, pe care le gestioneaza sau administreaza."-Cod penal art. 215 ,alin.1.
Este o infractiune clara de DELAPIDARE si sfatul meu este sa faceti de indata plangere penala impotriva acelui functionar pentru recuperarea prejudiciului cauzat !
Pare delapidare din moment ce v-a predat toate documentele mai putin banii, dar parca lipseste intentia de-asi insusi pe nedrept banii.
Totusi nu a falsificat documente, nu a folosit documente fictive.
Cred ca printr-o plangere la politie va inapoia banii si se va alege cel mult c-o amenda administrativa.
Delapidare
alinadrapa
Buna ziua tuturor!
As dori sa ma lamuriti in legatura cu un caz cat se poate de repede! Va multumesc anticipat!
Un angajat al unri firme a incasat numerar ... (vezi toată discuția)