avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Exista in noul cod al muncii, vreun articol care sa speciifice faptul, ca daca angajatul si-a gasit un alt loc de munca ,(loc de munca la care angajatul are contract de munca din urmatoarea zi) angajatorul nu il poate obliga sa isi indeplineasca preavizul?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:35, 21 Mai 2009
Potrivit art.55 din Codul muncii, contractul individual de munca poate inceta si ca urmare a acordului partilor,la data convenita de acestea.Deci,daca angajatul cade de acord cu angajatorul , contractul poate inceta din ziua urmatoare semnarii actului.
Se poate elimina perioada preavizului prin acordul partilor la incetarea contractului !

rog cititi art 55 din codul muncii
Se poate elimina perioada preavizului prin acordul partilor la incetarea contractului !
Se poate elimina perioada preavizului si prin demisie,daca angajatorul este de acord!
Sigur cea mai buna solutie este incetarea contactului de munca,cu acordul partilor.
Depinde ce scrie si in contractul individual de munca. Daca acolo nu este trecut perioada de preaviz se poate invoca acest fapt, iar angajatorul nu te poate obliga sa efectuezi preavizul.
adela_pacurariu a scris:

Exista in noul cod al muncii, vreun articol care sa speciifice faptul, ca daca angajatul si-a gasit un alt loc de munca ,(loc de munca la care angajatul are contract de munca din urmatoarea zi) angajatorul nu il poate obliga sa isi indeplineasca preavizul?

Nu se acorda preaviz:
- la incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.)
- la incetarea contractului individual de munca prin demisie daca angajatorul renunta total la termenul de preaviz (art.79 alin.7 C.mun.)
- la incetarea contractului individual de munca prin demisie dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă (art.79 alin.8 C.mun.)

Alte discuții în legătură

Desfacere contract munca Vala Vala va rog sa ma lamuriti intr- problema:daca un salariat depune o cerere de desfacere a contractului de munca , nu se considera ca o demisie? trebuie sa precizeze ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Model demisie ancaacna ancaacna vreau sa imi depun demisia. am o perioada de 30 de zile de preaviz pe care vreau sa le prestez asa cum am semmnat la angajare. intuitia mea, si sper sa ma ... (vezi toată discuția)