avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Exista in noul cod al muncii, vreun articol care sa speciifice faptul, ca daca angajatul si-a gasit un alt loc de munca ,(loc de munca la care angajatul are contract de munca din urmatoarea zi) angajatorul nu il poate obliga sa isi indeplineasca preavizul?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:35, 21 Mai 2009
Buna seara,

Nu am functie de conducere, iar termenul de preaviz trecut in contractul de munca este cel legal ( 15 zile respectiv 30 ). Am convenit verbal cu directorul unitatii ca ultima zi de lucru sa fie ultima zi din luna viitoare. Voi solicita ca aceasta data sa fie trecuta pe cererea de demisie. Doresc sa plec lasand loc de " buna ziua ", si sa asigur un transfer eficient al responsabilitatilor postului ocupat.

Va multumesc pentru informatii d-soara ( sau d-na ) Rodica Ciobanu.

Cu respect,

Mihai Zamfir
Ma simt onorata ca am putut sa va fiu de folos si poate sa va ajut putin cu sfaturile mele. Oricand aveti nevoie de un sfat in acest domeniu apelati cu incredere. Si ca sa fiti sigur ca am sa citesc mesajul dumneavoastra ....puteti sa scrieti si pe privat....
Numai bine .... si preaviz cat mai usor.
Buna seara,

Ma aflu deci, pe " ultima suta de metri ", dupa depunerea demisiei, la actualul loc de munca. Evident ca managementul firmei cauta " nod in papura " si intetioneaza a-mi imputa, pe diverse motive, cam tot ce gaseste la indemana.
Foarte pe scurt, functia pe care o mai ocup inca, este " responsabil garantii " ( direct subordonat sefului de service )
Conform normelor interne desfasurarea activitatii legate de o interventie in garantie, este urmatoarea :
1 RECEPTIONERUL - stabileste daca clientul are dreptul la respectiva interventie
2 SEF ATELIER - stabileste daca interventia face obiectul garantiei
3 CONSILIER TEHNIC - stabileste metodologia tehnica corecta de efectuare a interventiei
4 RESPONSABIL GARANTII - centralizeaza si trimite justificativele catre importator
Ex:
Am fost de acord cu inlocuirea unui reper DAR NUMAI DACA REZOLVA INCIDENTUL. Simptomul sesizat de client nu a fost rezolvat, reperul respectiv nu se mai poate restitui la magazie, deoarece nu mai este nou.
A Cine se face raspunzator de paguba survenita ( cine plateste piesa ) ?

Transmiterea justificativelor se face centralizat. Nerespectarea conditiilor impuse de importator duce automat la refuzul decontarii interventiei.
B Pot fi facut raspunzator de acest refuz ? Mi se poate imputa suma refuzata la plata de importator ?

Am fost nominalizat de importator pe un loc fruntas in respectarea si identificarea corecta a interventiilor. Ma astept si la " alte sicane " in aceasta ultima saptamana.
C Ce mi se poate imputa legat de activitatea care am desfasurat-o ?
D Cum ar trebui procedat daca sunt pus in fata unui fapt implinit si se emite o factura pe numele meu ( care ar putea fi achitata retinand automat suma din salar ) ?

Cu respect,

Mihai Zamfir
Orice imputatie sau retinere din salariu se face sau cu acordul scris al salariatului, sau in baza unei hotarari definitive si irevoocabile a instantei de judecata.
Nu va data acordul in privinta vreunei retineri salariale , iar angajatorul nu are nici un temei legal sa va retina.
In cazul vreunei retineri....va adresati instantei de judecata, in acest caz Tribunalului, si cu siguranta veti avea castig de cauza.
Multi angajatori nu stiu cum sa motiveze si sa retina angajatii buni in firma si cand acestia pleaca incearca sa le faca ultimele zile un calvar.

Dupa cum a spus si colega mea 2007_rozi, in instanta veti avea castig de cauza. Anterior puteti sesiza si Inspectia Muncii. Din nefericire legislatia nu ne protejeaza si de lipsa bunul simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract munca Vala Vala va rog sa ma lamuriti intr- problema:daca un salariat depune o cerere de desfacere a contractului de munca , nu se considera ca o demisie? trebuie sa precizeze ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Model demisie ancaacna ancaacna vreau sa imi depun demisia. am o perioada de 30 de zile de preaviz pe care vreau sa le prestez asa cum am semmnat la angajare. intuitia mea, si sper sa ma ... (vezi toată discuția)