avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurenta??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurenta??

Buna ziua
Lucrez la o firma care are obiect de activitate vanzarea marfurilor cu ridicata
Nemultumit de salar mi-am deschis si eu o firma cu acelasi obiect de activitate mdar am ramas angajat al aceleiasi firme
Nu am functie de raspundere
Pot fi acuzat de concurenta?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
paskl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 25 Noiembrie 2011
Puteti fi acuzat doar daca ati semnat un acord de neconcurenta intre dvs si societate.
Nu,nu am semnat un asemenea acord doar contractul individual de munca simplu
Daca nu ati semnat nimic si nici in contract nu scrie nimic de acest lucru atunci nu are temei sa se lege de dvs.
Asta este parerea mea, poate ar fi bine sa cereti parerea si unui specialist(avocat).
O zi buna!
paskl a scris:

Buna ziua
Lucrez la o firma care are obiect de activitate vanzarea marfurilor cu ridicata
Nemultumit de salar mi-am deschis si eu o firma cu acelasi obiect de activitate mdar am ramas angajat al aceleiasi firme
Nu am functie de raspundere
Pot fi acuzat de concurenta?


Puteti fi acuzat de concurenta neloiala ... In unele R.I. sunt prevazute ca fapte care antreneaza concedierea disciplinară si concurenţa neloială ... de asemenea, in temeiul Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale, puteti fi sanctionat contraventional pentru urmatoarele fapte:
a) deturnarea clientelei unui comerciant prin folosirea legaturilor stabilite cu aceasta clientela in cadrul functiei detinute anterior la acel comerciant;
b) atragerea unor salariati ai unui comerciant in scopul infiintarii unei societati concurente care sa capteze clientii acelui comerciant sau angajarea salariatilor unui comerciant in scopul dezorganizarii activitatii sale.

De asemenea, in functie de gravitatea faptei, in conformitate cu dispozitiile Legii concurentei nr. 21/ 1996, coroborat cu dispozitiile Codului Penal, cel in cauza poate raspunde penal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala? Considerati un act de concurenta neloiala faptul ca un angajator - firma IT - incearca sa convinga un angajat al unei alte firme IT, propunind salariu mult mai ... (vezi toată discuția)
Speta concurenta neloiala- angajarea salariatilor unui comerciant in scopul dezorganizarii activitatii sale. ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua. Va rog, daca imi puteti raspunde, exista aici posibilitatea ca srl-ul in discutie sa fie acuzat de concurenta neloiala?. O societate comerciala ... (vezi toată discuția)