avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inspector de resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inspector de resurse umane

Buna ziua,

Am avut angajat un inspector de resurse umane cu 2 ore care si-a incetat activitatea cu data de 08.11.2011. Nu si-a indeplinit toate obligatiile din fisa postului pe perioada cat a fost angajat si as vrea sa nu ii mai platesc ultima luna. Daca merge si face sesizare la ITM ce se poate intampla? Eu pot sa ii mai fac ceva acum, tinand cont de faptul ca are contractul de munca incetat? Ideea este ca nici nu a avut tot salariul trecut in contractul de munca, ci mai putin si are dovada de la banca cu ce bani a fost platit (adica mai mult)....
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:52, 25 Noiembrie 2011
Ce se poate intampla? In functie de istoricul angajatorului si cel ce efectueaza controlul avertsmente sau amenzi.
In orice caz,se vor lua ca masuri : rezolvarea neregulilor pana la o anumita data.Daca nu le rezolvati,puteti fi
Amendat pentru munca la negru.
Amendat pentru neplata salariului-prioritatea nr.1 a angajatorului.
Amendat pentru alte nereguli gasite in timpul controlului.
Nu va poate obliga sa-iplatiti efectiv salariul dar va urmareste daca ati rezolvat acest lucru.
Pe de alta parte salariatul va poate actiona in instanta pentru obligare la plata silita a salariului restant.
alta varianta:este sa demonsrati ca salariatul nu si-a indeplinit obligatiile dar acest lucru necesita existenta unui istoric: evaluarea personalului,avertismente,mustrari care i-au fost aduse la cunostinta,etc .Depinde si de modul cum a plecat: demisie,concediere(nu corespunde postului,etc)
Eu am gasit pe altcineva sa angajez si i-am spus sa plece, si-a facut cerere de incetare si a plecat cu 55 lit b
Ii veti plati salariul stipulat in cim,pt. perioada lucrata,in caz contrar va poate actiona in instanta pt. neplata drepturilor salariale .Daca nu si-a indeplinit atributiile cat a fost angajata dvs.trebuia sa luati la timp masurile ce se impuneau,neplata drepturilor salariale ce se cuvin la incetarea raporturilor de munca pt. timpul efectiv lucrat ,nu constituie solutia legala.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu Alexiarom Alexiarom mi-am dat demisia de la o firma fara a respecta preavizul,iar patronul spune ca nu imi va plati drepturile salariale pe ultima luna.el poate demonstra cu ... (vezi toată discuția)
Probleme revisal licamirela licamirela Sant o societate comerciala, am angajat pe post un jurist cu atributiuni resurse umane, cu calificare in domeniu, dar nu a lucrat doar 2 luni timp in care a ... (vezi toată discuția)
Salariu claudiusoveja claudiusoveja am lucrat la o firma de la care am plecat fara sa imi dau demisia in data de 18 aprilie 2017. ma injurat si eu m am inervat si am plecat. nu era prima data ... (vezi toată discuția)