avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plangere politie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plangere politie

doresc sa fac o plangere impotriva unei firme intermediare de navigatie,ce isi are sediul in constanta.eu locuiesc acum in alt oras cu forme legale.pot adresa aceasta plangere politiei din orasul in care locuiesc eu?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 16:23, 25 Noiembrie 2011
Da,prin intermediul postei,scrisoare recomandata adresata Politiei Mun.Constanta.
Trimiteţi plângerea cu confirmare de primire. Veţi fi sigură că a ajuns şi veţi avea şi dovada că aţi depus plângere.
si cand ma vor chema sa dau declaratie cum se va proceda?e vb de niste km si de un copil pe care nu il pot lua dupa mine si nici lasa singur.
desirelia75 a scris:

si cand ma vor chema sa dau declaratie cum se va proceda?e vb de niste km si de un copil pe care nu il pot lua dupa mine si nici lasa singur.


Solicitati in cuprinsul plangerii comisia rogatorie:

Comisia rogatorie si delegarea

Art. 132:-Cod Procedura Penala

Conditii pentru dispunerea comisiei rogatorii

(1) Cand un organ de urmarire penala sau instanta de judecata nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului, sa procedeze la ridicarea unor obiecte sau sa efectueze orice alt act procedural, se poate adresa unui alt organ de urmarire penala ori unei alte instante, care are posibilitatea sa le efectueze.

(2) Punerea in miscare a actiunii penale, luarea masurilor preventive, incuviintarea de probatorii, precum si dispunerea celorlalte acte procesuale sau masuri procesuale nu pot forma obiectul comisiei rogatorii.

(3) Comisia rogatorie se poate adresa numai unui organ sau unei instante egale in grad.

Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Veţi fi contactată de poliţia din Constanţa. Veţi spune că nu vă puteţi deplasa şi veţi cere să fiţi audiată la circa de poliţie de pe raza municipiului in care aveti domiciliul. ei vor trimite acolo întrebările pe care vi le-ar fi pus dacă aţi fi fost de faţă, iar dvs vă veţi scrie declaraţia conform acestora. Să duceţi dovezile pe care le aveţi în sprijinul celor afirmate. Nu ar fi de neglijat să mergeţi împreună cu un avocat.
Declaraţia cu dovezile va merge înapoi la constanţa unde vor începe cercetările. Procurorul va decide dacă cazul prezentat de dvs. va merge sau nu în instanţă. Veţi fi înştiinţată de acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
lara12, utilizator

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie? roxyalexandru roxyalexandru Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri) (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie picika picika ????? comisie arogatorie????? ce este? (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)