avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine pune in aplicare o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine pune in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila?

Buna ziua.Din pacate revin pe forum cu o mai veche problema de a mea care inca nu si-a gasit rezolvarea.Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma divortului, s-a stabilit ca cei 2 copii minori rezultati din casatorie sa-mi revina mie spre crestere si educare. De asemenea fosta sotie este obligata la plata pensiei de intretinere si la revenirea la numele purtat anterior incheierii casatoriei. Pana acum nu a respectat nici una din aceste clauze( a platit pensia alimentara doar 5 luni din 12), motiv pt. care in data de 2 iulie am facut plangere penala la sectia de politie teritoriala pt.neplata pensiei alimentare si neschimbarea numelui. Dupa mai bine de 3 luni de zile in care am revenit cu inca 3 petitii adresate sectiei de politie in legatura cu acest caz, am primit doar un raspuns scris cum ca plangerea penala a fost inregistrata in grupa dosarelor penale cu autori cunoscuti urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie trimis la parchet cu propuneri din partea cadrelor care s-au ocupat de caz. Deci practic o situatie f.clara in care este vorba de neplata cu rea credinta a pensiei alimentare pe minim 2 luni( art.305 CP) este tergiversata la nesfarsit. Precizez ca dupa plangerea penala fosta sotie a platit suma aferenta unei luni, marindu-se datoria in timp ce dosarul ramane inca nerezolvat. De asemenea refuza sa-si schimbe numele motivand ca nu are un domiciliu stabil, iar datoriile la banca, circa financiara etc (care cresc de la luna la luna prin neplata) ale fostei sotii vin pe adresa mea, in acest mod lezandu-mi numele si onoarea de cetatean cinstit. As dori sa stiu ce mai pot face in acest caz deoarece nici o sesizare a mea la politia capitalei nu a primit raspuns, iar la sectia teritoriala nu sunt mari sanse de rezolvare avand in vedere ca fosta soacra a fost ani buni lucratoare la evidenta populatiei din cadrul sectiei si se pare foloseste traficul de influenta pt.tergiversarea acestui caz.
Cel mai recent răspuns: GHIGU , utilizator 06:20, 8 Octombrie 2008
Depuneti o sesizare la Parchet, in care mentionati tergiversarea plangerii dvs de catre Sectia de Politie cu privire la savarsirea infractiunii de abandon de familie de catre fosta sotie.
De asemenea, puteti depune o sesizare si la Corpul de Control al M.I.R.A.
Si mamele se plang la fel.
Parerea mea este ca ar trebui sa va descurcati problema singur.Dusmania nu ajuta la nimic.Daca mama nu isi permite sa achite pensia nu ajungeti nicaieri.
Nu este vorba de trafic de influienta.

avocat Claudiu Lascoschi
Copiii, unde sunt copiii??
Ca din ce am inteles, par a fi tot la sotie, asa e?
Eu am impresia ca minorii se afla la tata.
Si eu sunt curios.
Copiii sunt cu mine iar fosta sotie se intereseaza f.f.rar de ei.

Data post: Miercuri, 8 Octombrie 2008, 06:27
Ieri am primit in sfarsit un raspuns de la Politia Capitalei.Asta arata de fapt ca in Romania legile sunt facute ca sa fie incalcate,iar autoritatile sunt incompetente:iata raspunsul oficial:

Deci fosta sotie este practic incurajata pt.a nu-si plati datoriile catre proprii copii!


Data post: Miercuri, 8 Octombrie 2008, 06:27

Stimate domnule,

GHIGU EMIL CRISTIAN

Referitor la petiţiile pe care le-aţi transmis prin poşta electronică Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti vă facem cunoscut că lucrarea penală înregistrată la Secţia 15 Poliţie sub nr. 1.490.001/2008 (nr.Parchet 6363/P/2008) a fost înaintată la data de 13.08.2008 Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de neîncepere a urmăririi penale, în temeiul art.10 şi art.228 alin.4 C.P.P.

In conformitate cu prevederile art.228 alin.6 C.P.P., în cazul în care procurorul este de acord cu propunerea, o confirmă prin rezoluţie motivată, şi o copie a acesteia vi se va comunica, iar în situaţia în care sunteţi nemulţumit puteţi face plângere potrivit art.278 şi următoarele din C.P.P. împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale.

Menţionăm că aspectul privind faptul că fosta soţie nu şi-a schimbat numele aşa cum a hotărât instanţa constituie contravenţie în conformitate cu prevederile art.42 alin.1, lit.a, cu referire la art.18 alin.2 din Ordonanţa de Urgenţă nr.97/14.07.2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, şi s-a dispus măsura sancţionării în consecinţă.

Cu stimă
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila-cine o pune in aplicare? GHIGU GHIGU Buna ziua!.Revin iarasi cu problema mea:prin hotararea de divort (devenita definitiva si irevocabila prin neapelare in luna mai 2008) mi-au fost incredintati ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Art 278 ind.1 c.p.p. si art 2781 c.pr.pen? desirelia75 desirelia75 am depus o plangere la parchet impotriva ordonantei de neancepere a urmaririi penale si dupa 2 luni am primit si rasp prim procurorului,asta dupa ce am depus ... (vezi toată discuția)