avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce ar trebui sa contina notele de sedinta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce ar trebui sa contina notele de sedinta?

Buna ziua,
Ionut ma numesc, si sunt intr-o situatie putin cam incurcata. am sa incerc sa detaliez putin, pe scurt:
in 2 septembrie, ma deplasam cu masina personala de la timisoara, spre lugoj, jud Timis. La un moment dat, am intrat in depasire, in afara localitatii, perfect legal, nefiind interzisa depasirea, sau orice limitare. Din nefericire, fiin o zi cu ploaie, iar masina mea avand tractiune spate, in momentul in care eram in depasire, am accelerat si am derapat, iesind in afara carosabilului, pe partea stanga a drumului, in directia de mers. Mentionez ca din fata nu veneau alte vehicule, masina pe care o depaseam nu a fost incomodata in nici un fel in trafic, de altfel si-a continuat drumul fara sa opreasca.
Iesind in afara partii carosabile, am facut pana la 2 roti, motiv ptr care am solicitat o platforma sa ma duca in oras, la un service. In timp ce asteptam, un echipaj de la POLITIA RURALA si-a facut aparitia, mi-a solicitat actele (mult scandal, nervi, m-am certat cu ei) dupa care imi intocmeste PV de retinere permis, pentru ca, spunea el "e foarte limpede ce s-a intamplat, nu ai acordat prioritate, venea cineva din fata, si ca sa eviti coliziunea, ai iesit in afara drumului" ???? O aberatie, repet, politistul nici macar nu era de fata, a venit din primul sat, probabil soferul pe care il depaseam s-a intalnit cu ei, si le-a semnalat ca in afara satuluyi cineva a iesit in decor. De aici si scandalul, am refuzat sa semnez PV-ul, iar ei (erau 2 agenti in masina) au plecat foarte nervosi, FARA SA MAI PUNA MARTOR ASISTNT pe PV.
Bineinteles, dupa cateva zile primesc acasa PV, si cu stupoare vad ca pe PV apare un martor!! Bine...mi-am zis. Am depus contestatie, la judecatorie, iar in plangere am explicat cu lux de amanunte ce s-a intamplat.
Cu mine in masina erau sotia si cumnatul meu, care am cerut politicos sa fie acceptati ca martori (stiu ca codul de procedura civila are un articol care prevede o exceptie, si pot fi adusi martori, cu acceptul instantei, chiar si rudele).
SI am ajuns la tribunal, unde ce sa vezi. Politistul a mai depus la dosar INCA O DECLARATIE FALSA, a altui presuspus martor, si un raport al sau.
ACUM E PARTEA FRUMOASA< UNDE CER AJUTOR. in raportul politistului, scrie ca ora la acre s-a produs incidentul este 07:30, dimineata, iar masina mea avand culoare neagra. Ori in PV completat tot de catre el, scrie foarte clar oda 09:20. In declaratia martorului, exact aceleasi minciuni: ora 07:30 dimineata, a vazut o masina de culoare neagra (ori spuneam ca a mea este albastra), cum ca l-am depasit si pe el, si masina depasita real! Bineinteles ca acest martor nu exista.
Am explicat acest lucru judecatorului ( am ales sa ma reprezint singur), aceste nereguli, dansul a incuviintat proba cu martori, urmand ca la urmatoarea infatisare sa-l audieze pe cumnatul meu ca martor, si sa-l citeze si pe martorul presupuys al politistului. mi-a sugerat sa depun note la intampinare, in care sa scriu cele aratate in fata dansului.
Acum, va rog un sfat, daca se poate din partea unui avocat, cum sa formulez notele? pe ce sa ma axez? ce ar trebui subliniat mai exact? faptul ca politistul contrazice singur PV intocmit de el, schimband ora? ca a adus un martor fals, care in declaratie are exact aceleasi greseli ca si politistul, rezulta clar ca e martor fals, si a intocmit o declaratie la dictarea politistului? sa cer sa nu se ia in calcul declaratia, fiind extrajudiciara? Daca la urmatorul proces, martorul vine cu o declaratie "ajustata", sa fie bine pentru ei? pot eu, sau judecatorul, sa ceara explicatii de ce isi schimba prima declaratie depusa la dosar, chiar fiind extrajudiciara? sau sa cer nulitatea din start a PV, pe motiv ca agentul a intocmit PV pe baza celor spuse de un participant la trafic, el nefiind de fata, asadar ma gandesc ca nu mai e AGENT CONSTATATOR, dupa definitia legala?
Dati-mi un sfat, va rog.
Multumesc mult, si imi pare rau ca am scris atat de mult, dar vroiam sa fie clar.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
nutu_tim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Aldea , Consilier juridic 20:37, 25 Noiembrie 2011
Incercati sa-i prindeti cu ora producerii evenimentului, defasurator telefon cu ora la care ati solicitat platforma, marsati mai ales pe faptul ca agentii constatatori au presupus fapta, daca era asa cum spun ei de ce nu l-au pus de martor pe cumnatul dvs. ca doar era de fata (iar OG nr. 2/2001 nu prevede nici o interdictie referitor la gradul de rudenie a martorilor asistenti, ci doar interdictia pentru acesta ca fiind alt agent constatator) ...Pentru a solicita anularea pv ca neintemeiat, trebuie sa dovediti ca fapta nu exista, verificati daca nu cumva pv contine vicii de forma, consemnarii cu exactitate e locului, datei, orei savarsirii contraventiei, eventuala lipsa a semnaturii agentului, a datelor organului care aplica sanctiunea, a datelor dumneavoastra, daca vi s-a pus in vedere posibilitatea formularii de obiectiuni..., o eventuala incadrare gresita a faptei, etc. Sunt doar cateva elemente pentru care nu ar strica sa apelati la ochiul vigilent al unui avocat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire inainte de linia continua Vdoru Vdoru am circulat cu autoturismul pe un drum european afara din localitate am ajuns din urma o masina de politie de la comuna care mergea cu viteza redusa avand in ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva permis de conducere CatalinNicolicioiu CatalinNicolicioiu Buna ziua, In data de 17 feb 2012 mi-a fost retinut permisul de conducere abuziv pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului Vreau sa fac plangere ... (vezi toată discuția)