avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere ilegala, actiune in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere ilegala, actiune in instanta

Buna!
Daca ma poate indruma cineva, cu sfaturi, un link pe net, cu orice.
Am fost concediata pe nedrept, prin desfiintare postului, cea ce nu corespunde realitatii. Mi-a tratat foarte urat, Intentionez sa actionez firma in instanta.
As avea nevoie:
- de un model de cerere in instanta pe dreptul muncii;
-ce adrese trebuie facute, ca sa dovedesc ca postul respectiv exista, sunt alte persoane pe acest post; si ca de fapt, societate nu se afla in reorganizare, care a determinat desfiintare postului meu, chiar din contra, se fac angajari masive, in alte departamente, in care am mai lucrat si nu mi s-a oferit alt post.
Nu pot apela la un avocat, din motive financiare, sunt licentiata in drept.

Va muntumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tata1234 , utilizator 16:49, 5 Octombrie 2008
Decizia de concediere trebuie sa o atacati in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia, al Tribunalul judetean in a carui raza teritoriala domiciliati.
In cerere trebuie sa aratati ca concedierea nu este efectivă şi nu are o cauză reală şi serioasă.

Desfiinţarea locului muncii este efectivă, astfel cum cere legea, dacă locul de muncă în cauză a fost eliminat din statul de funcţii.
Desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă în cazul în care postul nu este definitiv desfiinţat, deoarece concedierea este urmată, la scurt timp, de reînfiinţarea postului.

Desfiinţarea locului de muncă are o cauză reală atunci când se întemeiază pe împrejurările obiective, adică: dificultăţi economice, transformări tehnologice sau de reorganizarea activităţii.
Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.


DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul………………………..…domiciliat in……………………………….
Formulez

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE
.
nr………….din………..emisa de……………cu sediul in…………..prin care , in baza art……….codul muncii am fost concediat din functia de …… incepind cu data de……….
Cer anularea acestei decizii, reintegrarea in functia avuta si obligarea angajatorului sa-mi plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate sau reactualizate, cit si la plata sumei de……… reprezentind dreptul la……………….. de care as fi beneficiat daca nu eram concediat.
De asemenea, cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielilor de judecata pe care la voi face cu acest proces.

MOTIVELE CONTESTATIEI

In fapt in perioada ……….am desfasurat activitatea de ………., iar prin decizia citata am fost concediata pentru motivul ca……….. masura dispusa in baza art….. din codul muncii.
Consider ca masura luata impotriva mea este nelegala si netemeinica pentru ca……....................……………………
In drept,îmi întemeiez contestatia pe dispozitiile art.76-78 din codul muncii.Înţeleg sa ma folosesc de proba cu acte, precum si de proba cu urmatorii martori…………………………
În consecinta cer admiterea contestatiei, anularea deciziei , reîncadrarea în funcţia avută, plata drepturilor băneşti de care am fost lipsit si cheltuieli de judecata.
Anexez decizia de concediere.
Depun contestatia în dublu exemplar pentru a fi comunicată angajatorului.


Data depunerii………………….. Semnatura……………..


DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI………………………………………..
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de desfiintare a postului adela05 adela05 In caz de concediere pe motiv de desfiintare a postului, societatea poate reinfiinta postul si poate angaja pe cineva pe acelasi post, la cateva zile de la ... (vezi toată discuția)
Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)