avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe motiv de desfiintare a postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe motiv de desfiintare a postului

In caz de concediere pe motiv de desfiintare a postului, societatea poate reinfiinta postul si poate angaja pe cineva pe acelasi post, la cateva zile de la desfiintare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 4 Noiembrie 2014
Buna ziua,
Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa. Desfiintarea este efectiva cand locul de munca este suprimat din structura angajatorului, cand nu se mai regaseste in organigrama acestuia ori in statul de functii. Pentru a se constata daca desfiintarea a avut loc in mod efectiv, trebuie cercetat statul de functii si/sau organigrama unitatii. Desfiintarea nu este efectiva(legala) daca este urmata de reinfiintarea, dupa scurt timp, a aceluiasi loc de munca. Nici schimbarea denumirii postului nu poate fi considerata o desfiintare efectiva a locului de munca.
Cauza este reala atunci cand prezinta un caracter obiectiv , adica este impusa de dificultatile economice sau transformari tehnologice etc, independenta de buna sau reaua credinta a angajatorului.
Cauza serioasa este aceeasi care face imposibila continuarea activitatii la un loc de munca, fara pagube pentru angajator.
Desigur, in cauza de fata , se pare ca nu este reala si nici serioasa. Recomand sa contestati decizia de concedire si doar instanta de judecata este cea care apreciaza caracterul real si serios al motivelor invocate de angajator la concedierea dvs, formandu-si convingerea pe baza probelor administrate in cauza.
Reducerea activitatii nu poate fi doar un pretext pentru indepartarea unui salariat si in consecinta desfacerea contractului unei persoane urmata de reincadrarea alteia, din afara unitatii, este inadmisibila.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Oana Macovei, Avocat
@ adela05

Da, poate face acest lucru , intrucat nu exista text de lege care sa-i interzica aasa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.65 cauza realã ºi serioasã bartac bartac Ce documente ar trebui să stea la baza cauzei reale şi serioase de a desfiinţa locul de muncă a unei persoane? Eu sunt o persoană concediată în baza la ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala lilid lilid Buna ziua, Daca in luna iunie a acestuia an am avut o concediere individuala (desfiintare de post) pot sa reangajez aceeasi persoana pe acelasi post, in ... (vezi toată discuția)