avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Buna ziua,


Daca in luna iunie a acestuia an am avut o concediere individuala (desfiintare de post) pot sa reangajez aceeasi persoana pe acelasi post, in luna decembrie?

Daca raspunsul este afirmativ, tb intocmita o decizie de reinfiintarea postului? care ar fi procedura legala?


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 2 Decembrie 2012
1. Puteti angaja oricand o persoana pe acel post daca acesta a fost reinfiintat.

2. Nu e nevoie de o decizie ci trebuie numai sa incheiati un CIM cu noul salariat.
As dori si eu sa va intreb, oare desfiintarea postului a avut la baza o cauza efectiva,reala si serioasa?
Avand in vedere ca desfiintarea postului este concretizata prin inlaturarea acestuia din organigrama si statul de functiuni, este evident ca postul ar trebui reinfiintat, prin decizia angajatorului si modificarea organigramei / statului de functiuni si forte bine as fi ca prin notificare scrisa sa anuntati salariatul concediat cu privirea la reinfiintare postului si sa-i propuneti reincadrarea pe postul respectiv, stabilind un termen pentru un raspuns.

Daca postul s-a desfiintat , va trebui reinfiintat .. nu este suficient doar sa incheiati c.i.m.. in cazul concedierii individuale nu este obligatorie anuntarea salariatului concediat ca s-a reinfiintat postul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de desfiintare a postului adela05 adela05 In caz de concediere pe motiv de desfiintare a postului, societatea poate reinfiinta postul si poate angaja pe cineva pe acelasi post, la cateva zile de la ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)