avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reangajare salariat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reangajare salariat

In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca societatea isi doreste acest lucru?V-as ruga sa-mi spuneti care este procedura la reangajare si daca salariatul sau societatea are de pierdut ceva in acest caz.Mentionez ca este vorba de concediere individuala ,nu de cea colectiva.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:33, 5 Septembrie 2012
Nu exista instituit un termen in cazul concedierii individuale, deci puteti sa-l reangajati oricand.
1. Nu exista o prevedere legala care sa interzica angajatorului sa reinfiinteze un post desfiintat sau sa prevada o perioada minima anume intre desfiintarea si reinfiintarea unui post.

2. - Problema se pune in cazul in care reinfiintarea postului are loc mai repede de 45 de zile de la desfiintarea lui.
- Acesta este termenul in care salariatul concediat poate contesta decizia de concediere deoarece Codul muncii spune ca "Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa".

3. Daca il reangajati pe acelasi salariat care a fost concediat nu mai este nici o problema, puteti sa reinfiintati postul si a doua zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Concediere individuala prin desfintarea postului ancristida ancristida Buna ziua, daca ma puteti ajuta, am o nelamurire. Ulterior concedierii unei persoane prin desfiintarea postului (din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)