avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.65 cauza realã ºi serioasã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.65 cauza realã ºi serioasã

Ce documente ar trebui să stea la baza cauzei reale şi serioase de a desfiinţa locul de muncă a unei persoane?
Eu sunt o persoană concediată în baza la art.65 C.muncii, am contestat decizia de concediere, deci cine defineşte cauza reală şi serioasă ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Noiembrie 2010
Na că îmi răspund singur, curtea de apel iaşi:
''Desfiinţarea locului de muncă are o cauză reală când prezintă un caracter obiectiv, adică este impusă de dificultăţi economice, transformări tehnologice etc.; este serioasă când are la bază studii temeinice vizând îmbunătăţirea activităţii şi nu disimulează realitatea''.
Cauza desfiinţării postului este reală dacă nu depinde de buna- sau reaua-credinţă a angajatorului, fiind obiectivă. Cauza este serioasă dacă nu ascunde realitatea.

Sunt cauze reale şi serioase reorganizarea activităţii, transformările tehnologice şi dificultăţile economice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de desfiintare a postului adela05 adela05 In caz de concediere pe motiv de desfiintare a postului, societatea poate reinfiinta postul si poate angaja pe cineva pe acelasi post, la cateva zile de la ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala, actiune in instanta tata1234 tata1234 Buna! Daca ma poate indruma cineva, cu sfaturi, un link pe net, cu orice. Am fost concediata pe nedrept, prin desfiintare postului, cea ce nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Drpturile si obligatiilor angajatorilor caprice caprice Buna ziua, un patron al unui salon de coafura are dreptul de a concedia si angaja dupa bunul plac? Adica nu prevede legislatia muncii faptul ca un angajator ... (vezi toată discuția)