avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit vanzare imobil

O casa a fost obtinuta prin mostenire in urma cu 5 luni. Noul proprietr doreste s-o vanda. Care va fi impozitul care se plateste la stat pentru aceasta vanzare? Mentionez ca s-a gasit un cumparator care plateste 60000 de lei pentru imobil...
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 20:11, 30 Noiembrie 2011
2% din valoarea care va fi trecuta ca pret pe act
3% din valoare fiind dobandit pana in 3 ani si sub 200.000 lei, conform Codului fiscal.
imi cer scuze, asa e 3 % ( in loc de 5 luni, am citit 5 ani)
Am fost la un notar si s-a cerut, ca impozit, suma de 5400 lei. Mai plateste vanzatorul alte taxe in cazul respectivului contract de vanzare-cumparare? Mentionez faptul ca taxele notariale le plateste persoana care cumpara imobilul. Mai exista cumva alte taxe care intra in sarcina vanzatorului?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu. Vanzatorul este dator doar sa plateasca impozitul pe tranzactie, adica pe banii pe care ii primeste de la cumparator. Cheltuielile privind incheierea contractului, daca nu s a stipulat altfel, cad in sarcina cumparatorului, adica onorariul notarului si taxa de intabulare.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
ContSters141818, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe cumparare locuinta lazarlivia lazarlivia Cand se cumpara o locuinta plateste taxa la notar si vanzatorul, ori numai cumparatorul? Cat este taxa pentru 5000 euro? (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc impozit? Rgirl Rgirl Doresc sa cumpar un apartament, si m-am inteles cu proprietarii la pretul de 65 mii de euro. Conditia este sa platesc eu impozitul lor. Am acceptat. Am citit ... (vezi toată discuția)
Taxa catre stat ContSters56818 ContSters56818 In urma vanzarii unui imobil,care sunt taxele care se platesc catre stat de catre vanzator,respectiv cumparator? (vezi toată discuția)