avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca primesc bursa sociala de la facultate pot pierde ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca primesc bursa sociala de la facultate pot pierde indemnizatia pentru CCC?

Sunt in primul an la facultate de stat si mi-am depus dosar pt. bursa sociala.Pot pierde indemnizatia in cazul in care mi-se aproba dosarul de bursa sociala de la facultate?Va rog sa ma ajutati si pe mine!!!
Va multumesc anticipat!!! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: sherezhada88e , utilizator 20:55, 26 Noiembrie 2011
da, se pare ca orice venit ai, din orice fel de sursa, "anuleaza" somajul.
dar nu i-au indemnizatie de somaj i-au indemnizatei de crestere si ingrijire copil. venitul meu este de 800 nu am alt venit si ma intretin singura pt ca sotul meu este inchis la penitenciat in plus bursa este sociala
1. Codul fiscal, la art.55(4), lit.a) spune ca nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile veniturile realizate de persoane fizice, dacã aceste venituri sunt primite în baza unor legi speciale şi finanţate din buget.

2. Parerea mea este ca va incadrati in aceasta prevedere de lege: fiind un venit neimpozabil, deci care nu se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC, puteti cumula bursa sociala cu indemnizatia pentru CCC.

3. Va recomand sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si care este cea mai in masura sa va dea raspunsul corect.

Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si bursa doctorat Raluca10 Raluca10 Buna ziua, sunt doctorand cu bursa si lucrez in acelasi timp. Acum sunt gravida in 6 saptamani. Am tot incercat sa aflu raspunsul la o intrebare si am aflat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - doctorand si salariat Luminita2015 Luminita2015 Sunt doctorand si primesc bursa doctorala din fonduri europene- neimpozabila - DAR lucrez 8 ore / zi si, imi este recunoscuta vechimea in munca, si, in ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie pentru concediu crestere copil andyc25 andyc25 Buna dimineata, As dori sa va intreb daca se suspenda plata indemnizatiei pentru ingrijirea copilului in cazul in care incep scoala postdoctorala unde ... (vezi toată discuția)