avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Abonament program contabilitate + decontare chelt ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Abonament program contabilitate + decontare chelt combustibil

Buna seara.
1. Plata abonamentului pentru programul [EDITAT] este obligatorie pentru a se putea tine contabilitatea din punct de vedere legal (din ce am vazut se poate downloada si gratuit) ...intreb in ideea unui control..daca m-ar putea amenda ca nu am cumparat programul respectiv.
2. Daca am o masina achizitionata pe societatea "X", iar masina este folosita de administratorul societatii "X". Pentru ca sa-si poata deconta cheltuielile privind combustibilul trebuie sa se faca un contract de comodat intre societatea "X" si administrator sau bag direct cheltuieliele in contabilitate ?..
3. Daca administratorul societatii "X" este administrator si la societatea "Y", ... o parte din cheltuielile privind combustibilul folosit pentru masina ce apartine societatii "X" pot fi decontate de catre administrator si la societatea "Y" in baza unui contract de comodat?...Daca DA, contractul de comodat intre ce parti se incheie?...Intre Societate "X" (careia ii apartine masina) si societatea "Y", sau intre Administrator si societatea "Y"?... Sau cum altfel?

Multumesc :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:15, 26 Noiembrie 2011
1. nu va poate amenda nimeni ca folositi (nu ati cumparat) ceva care este... gratis;

2. "bagati" direct cheltuielile in contabilitate;

3. contract de comodat (dar mai bine de inchiriere) intre X si Y.
gina.lucia a scris:

2. Daca am o masina achizitionata pe societatea "X", iar masina este folosita de administratorul societatii "X". Pentru ca sa-si poata deconta cheltuielile privind combustibilul trebuie sa se faca un contract de comodat intre societatea "X" si administrator sau bag direct cheltuieliele in contabilitate ?..

jooorj a scris:
"bagati" direct cheltuielile in contabilitate.

@jooorj, numai in cazul in care masina este folosita in scopul obtinerii de venituri conform Codului Fiscal. Trebuie sa intocmiti foi de parcurs si deconturi pentru a se justifica deplasarile. Parerea mea, @jooorj! :)

gina.lucia a scris:

3. Daca administratorul societatii "X" este administrator si la societatea "Y", ... o parte din cheltuielile privind combustibilul folosit pentru masina ce apartine societatii "X" pot fi decontate de catre administrator si la societatea "Y" in baza unui contract de comodat?...Daca DA, contractul de comodat intre ce parti se incheie?...Intre Societate "X" (careia ii apartine masina) si societatea "Y", sau intre Administrator si societatea "Y"?... Sau cum altfel?

jooorj a scris:
contract de comodat (dar mai bine de inchiriere) intre X si Y.

Tot parerea mea ca-i mai avantajos comodatul decat inchirierea. De ce sa plateasca? Muta banii dintr-un buzunar in celalalt? Basca mai plateste si altele....:innocent:

Gabrielle Monique a scris:

jooorj a scris:
contract de comodat (dar mai bine de inchiriere) intre X si Y.

Tot parerea mea ca-i mai avantajos comodatul decat inchirierea. De ce sa plateasca? Muta banii dintr-un buzunar in celalalt? Basca mai plateste si altele....:innocent:

@monique:), parerea mea e ca e mai avantajos contractul de inchiriere (sa puna ceva, niste chirie acolo)...

ca o societate comerciala d-aia se infiiinteaza, sa faca activitati cu profit, nu de-a moka...

risca sa-i reconsidere fiscu' tranzactia.

Asa crezi? Eu :acute: ...ma cam indoiesc.
Procedeaza cum considera de cuviinta. :yes:
@monique:belay:, nu poate proceda cum considera de cuviinta...

comodatul este o "dare in folosinta gratuita", fara pret.
comodatul este un contract civil, nu se poate folosi in comert decat daca una dintre parti este persoana fizica, in afara activitatii comerciale.
daca doua firme legate incheie contract de comodat, fiscul poate oricand sa reconsidere operatiunea la pretul pietei (vezi metode de stabilire) si sa dea amenda, respectiv recalcularea impozitului si majorari de intarziere pentru impozitul ascuns...:yes:

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat mia_bv mia_bv Buna ziua, In cazul unui contract de comodat auto incheiat intre 2 societati comerciale, s.c. comodanta se mai poate folosi de autoturismul obiect al ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)