fratele meu a vandut, in luna februarie 2011, 1,64 grame canabis unui politist sub acoperire. nu l-au retinut atunci, nu a stiut ca persoanei careia i-a vandut era sub acoperire. timp de cateva luni fost urmarit, insa nu a mai vandut nimic, nici inainte de asta, nici dupa. in iulie a fost facuta perchezitie acasa, nu s-a gasit nimic care sa i-l incrimineze, apoi a fost luat si tinut 24 ore la arest, dupa care i-au dat drumul. acum are deschis dosar penal. a fost de 3 ori la probatoriu, am fos si eu o data. nu si-a angajat avocat, va avea unul din oficiu. care credeti ca va fi pedeapsa? si daca puteti sa imi dati cateva sfaturi. multumesc
Nu e de joaca cu asa ceva. Pedepsele pentru trafic de droguri sunt foarte mari si in marea majoritate a cauzelor se face trimiterea in judecata, Daca nu isi face probatoriul beton poate fi condamnat chiar la o pedeapsa cu executare.
Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Nu va putem spune ce pedeapsa va primi deoarece nu cunoastem dosarul. Va sfatuiesc sa nu se joace si sa isi ia un avocat, nu din oficiu. Daca ar fi vandut numai 1 gr jumatate o singura data in viata lui, dintr-o prostie atunci putea sa scape doar cu o amenda administrativa, dar avand in vedere ca a fost urmarit mai mult timp si a fost si retinut inseamna ca faptele sunt mai grave. Daca dosarul va ajunge in instanta probabil va lua o pedeapsa cu suspendarea executarii, dar nimic nu este sigur, dupa cum v-am spus, luati un avocat platit.
multumesc pentru raspunsuri.luni are prima infatisare cu avocat din oficiu, si apoi speram sa luam un avocat platit. el a vandut o singura data, insa 1,64 grame si a fost urmarit sa vada daca mai vinde, dar nu a mai vandut. multumesc inca o data.