Societate comerciala autorizata pentru formarea profesionala a adultilor.
Pentru calificarea in anumite meserii, cursurile de instruire trebuie sa fie realizate de catre "formatori", persoane fizice . Nu am angajate astfel de persoane pe functia de formator. Am insa salariati ( angajati pe alte functii ) care au certificat de absolvire a cursului de formator. Cum procedez si cum e legal:
- inchei cu salariatul respectiv contract de prestari servicii ( adica il pot considera persoana fizica autorizata ?)
sau
- inchei contract de munca cu timp partial sau pe perioada determinata ( si in acest caz cumuleaza functia de formator cu functia pe care este deja angajat ) ?
Pentru formarea profesionala a salariatilor proprii, prin contract special de adaptare profesionala, am dispozitii in codul muncii care imi explica ce inseamna formator in raport de salariatii proprii si nici nu trebuie sa fac plati suplimentare pentru asta.
Ideea e ca societatea, fiind autorizata pentru formare profesionala, se inscriu la cursuri si persoane care care vin din afara.
Pentru pregatirea acestora am nevoie de "formator".Iar eu nu am angajate persoane pe aceasta functie.
Sa inteleg ca angajatii mei care au certificat de absolvire a cursului de formator, pot prelua si aceste atributii prin fisa postului si eventual le maresc salariu sau le dau o prima.Pot rezolva asa ?
Diploma
suciu_diana
Buna ziua,
in cazul in care un trainer de vanzari sustine cateva ore (are diploma de formator, insa actioneaza si ca angajat al unei societati ce ... (vezi toată discuția)