avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Import Anglia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Import Anglia

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea probema:
vreua sa achizitionez pe firma o autoutilitara second din Anglia, firma are cod valid de TVA, la fel si furnizorul din Anglia dar ma confrunt cu urmatoarea problema: furnizorul solicita plata tva-ului la livrare si zice ca va restitui tva-ul dup a ce masina pleaca din Anglia, e corect?
In aceasta situatie cum inregistrez in decontul de tva achzita intracomuntara?
Declaratia 390 cum o intocmesc, va multumesc'

Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:05, 27 Noiembrie 2011
furnizorul vrea sa se asigure ca autovehiculul va parasi teritoriul angliei si astfel nu va avea probleme cu fiscul.
spuneti-ii ca ii veti comunica in cel mai scurt timp posibil dovada faptului ca autoutilitara a fost inmatriculata in romania.
daca nu vrea nici asa, nu aveti incotro,va trebui sa acceptati factura cu TVA, o declarati in decont la rd. 24 si nu o declarati in decl. 390
ulterior, daca furnizorul va storna factura si va refactura fara tva, veti inregistra taxare inversa si veti declara achizitia in decl 390 aferenta lunii in care are loc exigibilitatea tva (data facturii).
Multumesc , oare risc sa achit tva-ul si sa nu-l mai recuperz?
E si asta un risc, dar furnizorul nu are de ce sa nu va dea banii pentru ca nu castiga nimic prin asta pentru ca suma respectiva merge la stat si-i mai faceti si reclama proasta. Mai ales daca va miscati repede si nu a apucat sa plateasca TVA respectiva la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii comunitare sanducatanas sanducatanas Am cumparat la S.R.L.o autoutilitara din Germania. Furnizorul este inscris ca platitor de TVA.De asemenea si eu.Cum fac inregistrarea? Trebuie sa transmit si ... (vezi toată discuția)
Cod tva invalid si achizitie intracomunitara stematud stematud Buna ziua, As dori sa aflu ce obligatii are privitor la TVA o societate care a primit factura de achizitii intracomunitare dar nu s-a inregistrat inca in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-tva matei mariana matei mariana am o firma de consultata care a prestat un serviuciu de traduceri catre o firma din olanda;am facturat cu taxare inversa in euro;Firma este inregistrata ca ... (vezi toată discuția)