avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot sa imi scad rata la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot sa imi scad rata la banca?

....tinand cont ca in 2008 am luat un credit pe 30 de ani in franci elvetieni echivalentul a 50000 de euro , azi platesc cam 1950 ron,rata.Dar....intre timp s-au schimbat datele problemei ,adica sunt angajat la alta firma ,s-au modficat veniturile mele si dovedind cu acte ca salariul meu si al sotiei este de 1340 ron,ce as putea face in cazul de fata ?.La momentul actual am facut o cerere catre banca de a-mi injumatatii rata pe o perioada de 3 luni ,cu posibilitatea de prelungire inca 3...As vrea sa platesc catre banca doar acei 1340 ,dar ce e de facut ? Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
:love2:
Cel mai recent răspuns: azael , utilizator 06:53, 29 Noiembrie 2011
incercati o refinantare la alta banca mai intelegatoare............
jooorj a scris:

www.avocatnet.ro/content/for...


Institutia Impreviziunii nu se aplica contractelor incheiate inainte de 1.10.2011. Vedeti in acest sens art.107 din Legea nr.71/2011, pentru punerea in aplicare a Noului Cod Civil.
art.107 din Legea nr.71/2011, pentru punerea in aplicare a Noului Cod Civil, bagat pe ultima suta de metri, la disperare, e asa, la deruta, la intimidare...


"Astfel, chiar daca sistemul legislativ naţional nu a beneficiat pană acum de o reglementare expresă şi cu aplicabilitate generală a impreviziunii contractuale, nu trebuie negat faptul ca, totuşi, aceasta a existat.

Astfel, in practica judiciară s-a reţinut, in multe randuri, că necesitatea revizuirii judiciare a contractelor cu executare succesivă este justificată de voinţa prezumată a parţilor, care s-au obligat - sub condiţia subinteleasa că situaţia economica existentă la momentul incheierii contractului se va mentine pe toate perioada executarii lui – rebus sic standibus. Cand executarea unui contract sinalagmatic devine prea oneroasă pentru una dintre parţile contractante, se impune revizuirea contractului, in vederea restabilirii echilibrului valoric al prestaţiilor.

...

Faptul ca Legea nr. 71/2011 de punere in aplicare a Codului Civil prevede, in mod expres, că noile dispoziţii ale Codului Civil si, implicit, cele ale impreviziunii contractuale nu sunt aplicabile contractelor incheiate anterior datei de 1 octombrie 2011, face ca demersul partii contractante care doreste sa obtină o reechilibrare a prestaţiilor, in raport de un contract aflat in derulare la aceasta data, să fie supus exigenţelor reţinute deja in practica judiciară.

Totuşi, reglementarea actuala va face ca acest demers sa fie unul mai neted şi mai realizabil, urmănd ca debitorul care se vede in situaţia unei obligaţii mult mai oneroase să poată obtine o echilibrare.
"

[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema impreviziunii in noul cod civil Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Afara de o multime de lucruri criticabile noul cod civil mai contine si lucruri bune. Un exemplu este introducerea teoriei impreviziunii [quot]Art. 1.271. ... (vezi toată discuția)
Despre impreviziune teisoara teisoara Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea si va multumesc pt.raspunsurile dvs : -intr-o relatie contractuala cu banca,la un moment dat intervine somajul ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil gutersergiu gutersergiu Avind in vedere faptul ca la 01.Octombrie 2011 intra in vigoare noul Cod Civil as dori sa intreb daca cauzele aflate pe rol la aceasta data vor fi ... (vezi toată discuția)