avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre impreviziune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre impreviziune

Buna ziua,

intrebarea mea este urmatoarea si va multumesc pt.raspunsurile dvs :

-intr-o relatie contractuala cu banca,la un moment dat intervine somajul si imposibilitatea de a achita la timp si integral ratele.Poate clientul bancii sa invoce impreviziunea pe perioada somajului astfel incat sa plateasca mai putin ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:06, 29 Ianuarie 2014
"Principiul impreviziunii... noile reglementari se vor aplica numai contractelor incheiate dupa data intrarii Codului Civil in vigoare, si anume 1 octombrie 2011."

www.avocatnet.ro/content/art...

cum toate contractele de imprumut ale romanilor sunt incheiate inainte de 01.10.2011, nu se aplica nicio impreviziune.

intervenind somajul, incercati in schimb (lasati impreviziunea) o suspendare a ratelor cu ajutorul unui judecator.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca imi refuza reesalonarea irad irad Am un credit la o banca si timp de un an mi-am achitat la timp ratele. A urmat o perioada dificila din punct de vedere financiar: am fost 2 luni in concediu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi scad rata la banca? azael azael ....tinand cont ca in 2008 am luat un credit pe 30 de ani in franci elvetieni echivalentul a 50000 de euro , azi platesc cam 1950 ron,rata.Dar....intre timp ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)