avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs la Curtea de Apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs la Curtea de Apel

Buna ziua,

In cadrul unui Apel la un proces civil, de anulare a unui certificat de mostenitor, mi s-a respins reaudierea martorilor de la rejudecare in fond, partea adversa (care are calitate de tert in cadrul procesului de anulare certificat de mostenitor, neavand calitate de mostenitor, prevalandu-se de art. 88 - Legea 136/1995), invocand caracterul devolutiv al Apelului.
Eu as fi dorit aceasta reaudiere, deoarece intre timp am gasit probe indubitabile care demonstreaza fara echivoc ca marturiile depuse initial nu corespund realitatii.

Intrebare:

Este posibila reaudierea martorilor in cadrul ultimei cai de atac pe care o mai am, la Curtea de Apel ? Mai poate invoca avocatul partii adverse caracterul devolutiv pentru a cere respingerea reaudierii martorilor ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Cu stima,

Sorin
Cel mai recent răspuns: ContSters222775 , utilizator 16:31, 27 Noiembrie 2011
Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor.
Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.
De la regula menţionată mai sus, legea prevede excepţia potrivit căreia în instanţa de recurs se pot produce înscrisuri noi . Asadar, legea declară admisibile în recurs doar înscrisurile.
Multumesc pentru raspuns !

Sa deduc deci din raspunsul Dvs. ca in instanta de recurs, la Curtea de Apel, pot prezenta inscrisurile care dovedesc marturia mincinoasa data la procesul de rejudecare in fond ?
Precizez ca, din punctul meu de vedere aceasta marturie mincinoasa a indus in eroare instanta de fond de la rejudecare, care a dat o hotarare nefavorabila mie, luand in considerare si aceasta marturie.
As mai putea face ceva in cadrul recursului de la Curtea de Apel, in aceasta privinta ?
Astept raspunsul Dvs.
Multumesc anticipat !

Cu stima,

Sorin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei de interes ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Pot invoca cu succes in recurs la Curtea de Apel (ultima mea cale de atac) exceptia lipsei de interes intr-un proces de anulare a unui ... (vezi toată discuția)
In recurs se poate solicita interogatoriul paratului? handsu handsu Daca la recurs se poate solicita interogatoriul paratului ? (vezi toată discuția)
Martor ContSters211210 ContSters211210 buna ziua, am fost martora intr-un proces civil am depus marturie la care nu eram sigura pe raspuns-stiam amanunte de la parata iar la unele intrebari am ... (vezi toată discuția)