avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

executari silite

Am un contract de credit din august 2007.Dupa o anumita perioada nu am mai platit ratele in intregime.Am ramas cu restante si dosarul a fost inaintat unei firme de recuperare datorii care mi-a trimis o instiintare cum ca in data de 30 nov,anul curent dosarul meu este depus la Judecatorie in vederea incuviintarii executarii silite.Creditul era pe o perioada de 3 ani,in speta,ar fi trebuit finalizata plata in 2010.Ce se poate face pt a nu ramane fara bunurile din casa,daca se mai poate ajunge la un acord pe cale amiabila sau daca si cand se prescrie datoria.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:18, 27 Noiembrie 2011
Datoria se prescrie in 3 ani de la data ultimei rate. Dar, daca dosarul a fost depus la judecatorie pentru executare silita, atunci acest termen de 3 ani este intrerupt. El va incepe sa curga din nou de la data ultimului act de executare.

Singura solutie pentru a nu ramane fara bunurile din casa, ar fi sa incercati o renegociere a ratelor, o plata esalonata a ratelor restante.
Mai puteti incerca o contestatie la executare cu scopul obtinerii unei suspendari a executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)