avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dilema

Buna ziua.
Ma puteti ajuta va rog in urmatoarea speta?
Parintii mei au avut un pamant pe care l-au vanduc cu contract de vanzare cumparare facut la notar catre fratele meu, pamantul fiind trecut ulterior pe numele fratelui si a sotiei acestuia. Acum fratele meu este in proces de divort cu sotia. Are aceasta drept asupra pamantului? Mentionez ca noi suntem 3 frati si chiar nu ne pica bine ca de munca parintilor nostrii sa beneficieze sotia fratelui care nu a contribuit cu nimic.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:31, 27 Noiembrie 2011
Este bun comun,in cazul unui partaj intre fratele dvs.si sotia acestuia se va imparti.
Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi contestat mai ales ca nu se poate face dovada platii valorii terenului trecut in contract? In contract nu se specifica nicaieri ca s-a incasat contravaloarea lui si nu exista nici o dovada de plata.

Ba da, poate fi atacat doar de parinti si este un proces destul de greu.
Orice contract poate fi contestat in judecata.Doar ca trebuie dovedit ceea ce dvs.afirmati.
Sau nu se poate merge de exemplu pe ipoteza in care parintii in timpul vietii sa daruiasca o valoare similara fiecaruia din copiii sai altfel acestia au dreptul de a cere o parte din pamant?

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
nicoletai, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire aaalinaaa aaalinaaa parintii mei detin o casa si o alta ramasa dupa decesul bunicii la care a existat contract de intretinere.La momentul acesta dupa decesul bunicii si a tatalui ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Drept civil - contract vanzare cumparare georgia123 georgia123 buna ziua , ma numesc Georgiana sunt casatorita de curand ,am o nelamurire ..parinti mei vor sa imi daruiasca un teren (contract vanzare cumparare) in cazul ... (vezi toată discuția)