avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

parintii mei detin o casa si o alta ramasa dupa decesul bunicii la care a existat contract de intretinere.La momentul acesta dupa decesul bunicii si a tatalui meu aceste case in urma succesiunii si renuntarii la mostenire a nostra (eu si fratele meu)mama mea a devenit proprietar unic.Casa mai mica mi-a dat-o mie cu contract de vanzare cumparare,iar cealalta este momentan in proprietatea mamei,urmand sa o treaca pe numele fratelui meu.Intrebarea mea este:in cazul in care aceasta casa care este si mai mare si mai noua va fi trecuta pe numele fratelui meu...eu as putea faca ceva sa pot obtine ceva din aceasta casa?
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 09:23, 22 Iunie 2012
1) Din pacate nu puteti face nimic. Casa este a mamei dvs.si ea poate sa faca ce vrea cu bunul ei,si daca i-o trece fratelui dvs prin contract vanzare-cumparare sau testament,dvs nu puteti face nimic.

mama mea este putin nehotarata pentru ca fratele o viziteaza foarte rar...si la un moment dat va trebui sa fie cineva alaturi de ea...si nici nu vrea sa plece din casa ei...la ultima discutie spunea ca ar vrea sa treaca doua camere pe numele fratelui si restul sa ii ramana ei...ca nu se stie niciodata...
Fiind unic proprietar pe acea casa la decesul acesteia seva face dezbaterea mostenirii pe ceea ce detine, adica casa. In timpul vietii poate sa faca ce doreste cu casa iar dumneavoastra nu puteti decat sa fiti alaturi de dumneaei in sensul in care trebuie sa o sustineti moral si poate si material.Insa moral cred ca si fratele dumneavoastra are drepturi ca si dumneavoastra. Poate ca e bine sa va ganditi sila asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Împărțire moștenire între frați Ioana-M Ioana-M Bună ziua, Bunicii mei au 3 copii (mama mea, sora ei și fratele lor). Bunicii dețin o casa pe pământ în care locuiește fiul lor (actele casei sunt pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire saimarica saimarica Buna ziua, Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica ... (vezi toată discuția)