avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire moștenire între frați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire moștenire între frați

Bună ziua,
Bunicii mei au 3 copii (mama mea, sora ei și fratele lor). Bunicii dețin o casa pe pământ în care locuiește fiul lor (actele casei sunt pe numele bunicilor). Ei se gândesc ca după moartea lor, acea casa sa rămână fiului, dar nu sunt siguri de asta 100%, deoarece el de-a lungul timpului, a vândut toate casele pe care le-a avut. Mătușa mea nu are pretenții la aceasta casa, iar mama mea nu ar vrea ca actele casei sa fie făcute pe numele fratelui ei, pentru ca ar vinde-o și pe asta. Mama mea ar putea avea actele casei pe numele ei? Dacă da, ce lege ar fi de partea ei? Menționez ca ea nu are nici o intenție să-l dea afara, sau ceva de genul asta. Vrea doar actele de proprietate sa fie pe numele ei, pentru a avea siguranța ca acea casa rămâne în familie. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioana-M , utilizator 13:53, 20 Iunie 2017
Buna ziua,
Bunicii sa-i faca acte de vanzare-cumparare mamei dvs.
Va mulțumesc pentru răspuns! Fratele mamei cu siguranță nu va fi de acord cu asta.. Și as dori sa știu, dacă bunica ii face acte mamei mele, fratele ei poate sa schimbe asta dpdv legal? Poate acționa în instanta, sa o dea în judecata pentru a obține el casa?
Nu.
Fratele mamei dvs. nu are niciun drept asupra bunurilor bunicii, atat timp cat aceasta este in viata.
Bunicii pot face, in timpul vietii, ceea ce doresc ei cu bunurile care le au.
Dacă de exemplu, bunicii mei lasă actele asa cum sunt în prezent - adică pe numele lor, și după ce ei nu mai sunt, fratele mamei va dori sa treacă actele pe numele lui. Pentru asta, el va avea nevoie de acordul surorilor lui, și implicit de semnăturile lor? Dacă da, mama mea poate refuza sa semneze pentru a nu intra el în posesia casei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)