avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa

Daca am achizitionat samanta grau cu taxare inversa, TVA-ul aferent apare in jurnalul de cumparari dar si in cel de vanzari?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 12:45, 28 Noiembrie 2011
In conditiile in care ambele societati sunt platitoare de TVA aplicarea mecanismului taxarii inverse conf art 160 alin2 lit.c atat in Jurnalul de cumparari cat si in Jurnalul de vanzari va apare atat baza cat si TVA
Veti declara aceasta operatiune in D300 la rd.12 cu baza si taxa precum si la rd.21 cu baza si taxa
Aveti achizitia 301 =401
si tva aferent 4426=4427

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa cf.oug 54/iunie 2010 ana_abo ana_abo Un SRL cu activitate 0111 cultivarea cerealelor... conform ord.54- art.160 CF-lit.c) va trece la procedura simplificata a tva, adica taxarea inversa? Cum se fa ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)