avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare 01 dec
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare 01 dec

buna ziua
am un angajat caruia ii expira CIM-ul pe data de 01.12.2011. Imi puteti spune va rog cu ce data pot face decizia de incetare si cand ar trebui declarat in Revisal, tinand cont ca 1 dec este zi libera???

multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 29 Noiembrie 2011
Declarati in data de 30.11, iar decizia puteti sa o faceti tot cu data de 30.11.
crisadi a scris:

buna ziua
am un angajat caruia ii expira CIM-ul pe data de 01.12.2011. Imi puteti spune va rog cu ce data pot face decizia de incetare si cand ar trebui declarat in Revisal, tinand cont ca 1 dec este zi libera???

multumesc pentru ajutor

Cu data de 01.12.2011 i se va inceta c.i.m., iar transmiterea REVISAL-ului se va face in data de 02.12.2011 ....
"d) elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;"
eu inteleg din textul de lege ca daca in data de 30.11.2011 ii comunic ca incepand cu 01.12.2011 ii expira CIM pe per determinata si i se va inceta contractul, pot intocmi decizia tot pe 30.11 si ii pot declara incetarea in Revisal tot in data de 30.11.2011 ( bineinteles incetarea va fi cu data de 01.12.2011) - asta inteleg eu prin " data luarii la cunostinta ". Va rog sa ma corectati daca gresesc in interpretare.
Asa zic si eu ca trebuie facut, pentru ca daca transmiteti Revisal-ul in data de 02 decembrie, deja este prea tarziu.Asta este parerea mea personala.
Numai bine!
crisadi a scris:

"d) elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;"
eu inteleg din textul de lege ca daca in data de 30.11.2011 ii comunic ca incepand cu 01.12.2011 ii expira CIM pe per determinata si i se va inceta contractul, pot intocmi decizia tot pe 30.11 si ii pot declara incetarea in Revisal tot in data de 30.11.2011 ( bineinteles incetarea va fi cu data de 01.12.2011) - asta inteleg eu prin " data luarii la cunostinta ". Va rog sa ma corectati daca gresesc in interpretare.

Da, exista posibilitatea aceasta ... insa partea la care ati facut referire cred ca se refera la alte situatii ..

p.s.
Faptul ca ne raportam doar la un singur act normativ , asta nu inseamna ca transmiterea revisalului in data de 02.12.2011 este tardiva, atata timp cat incetarea c.i.m. are loc in data de 01.12.2011 .. mai exista si alte normative aplicabile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind transmit incetarea cim? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am de incetat un cim cu data de 01.12.2011,(omul a cerut demisia ,incepand cu aceasta data si i-a fost aprobata -art.81 alin.7), cand o sa-l ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata LarisaMT LarisaMT Buna ziua! In cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuie transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal versus decizie incetare mea culpa mea culpa buna seara,am o intrebare ca deja nu mai stiu -in CIM pe perioada determinata este prevazut ~pe perioada cuprinsa intre data de 02.05.2011 si data de ... (vezi toată discuția)