avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO aferent contract partial 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO aferent contract partial 4 ore

Buna ziua,

As vrea si eu o informatie precisa referitoare la concediul de odihna aferent unui angajat cu contract partial de munca -4 ore.
I-am facut contract de munca, iar la concediu am trecut 10 zile (proportional cu timpul de munca lucrat conform Codului Muncii, cel putin asa am inteles eu din art.140 (2)) dar am primit apostrofari ca trebuia trecut 21 de zile conform Codului Muncii.
Va rog sa ma lamuriti cate zile are dreptul conform legii.

In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 8 Octombrie 2008
La aceasta intrebare s-a mai raspuns pe acest forum.
Art.140(2) se refera la faptul ca un angajat s-ar putea sa nu lucreze toate cele 12 luni intr-un calendaristic.
Indiferent daca CIM este cu timp normal sau partial, CO se acorda normal (minim 21 zile lucratoare). Salariatul cu timp de lucru partial va sta in concediu de odihna tot atatea zile ca si unul cu timp normal dar va primi o indemnizatie de concediu mai mica.
OUG nr.65/2005 a abogat art.140(4) din Codul muncii care preciza ca durata CO anual pentru salariatii cu CIM cu timp partial se acord proportional cu timpul lucrat.
simaandreea a scris:

Buna ziua,

As vrea si eu o informatie precisa referitoare la concediul de odihna aferent unui angajat cu contract partial de munca -4 ore.
I-am facut contract de munca, iar la concediu am trecut 10 zile (proportional cu timpul de munca lucrat conform Codului Muncii, cel putin asa am inteles eu din art.140 (2)) dar am primit apostrofari ca trebuia trecut 21 de zile conform Codului Muncii.
Va rog sa ma lamuriti cate zile are dreptul conform legii.

In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.

CO este de minim 21 de zile lucratoare si pentru un angajat cu c.i.m. cu timp partial.
Salut!
Am avut si eu un astfel de caz, ceva mai complicat: persoana respectiva a trecut dupa vreo 5 luni, la full-time ( prin act aditional),fara ca in perioada cu part time sa isi ia concediul cuvenit . Dupa o luna de full-time a cerut concediu: avea dreptul la vreo 10 zile de concediu, incluzand si pe cele din part time. A fost problema cu plata concediului dar s-a aplicat Codul Muncii-Art 145:
"(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale
prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul,
multiplicată cu numărul de zile de concediu.″ (O.U.G. nr. 65/2005)"
@cris2279:
Problema dvs. este foarte simpla.Zilele de concediu sunt la fel. Indemnizatia se calculeaza cum ati spus deci ati procedat corect si legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna pt.contracte partiale gicubutnaru gicubutnaru Legat de nr.de zile de concediu pt.contracte partiale am gasit pe acest forum,mai multe raspunsuri.Care e cel corect ? 1. Indiferent daca CIM este cu timp ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, persoanele care au incheiate unul sau mai multe contracte individuale de munca cu timp partial, iar baza este la o alta ... (vezi toată discuția)