avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA INTRETINERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA INTRETINERE

Intreb si eu ca sa pot sa-mi ajut niste prieteni cu un raspuns macar.
Deci: sunt o familie -mama, tata si copil - si au stat in apartament impreuna cu mama barbatului(adica soacra). Apartamentul era pe numele soacrei si este in continuare desi aceasta a decedat in urma cu 9 luni. La intretinere s-au adunat niste datorii destul de mari datorita greutatilor. Mare parte a datoriilor sunt din timpul vietii defunctei. Intrebarea este cum ii afecteaza pe ei aceasta datorie, ei ramanand in apartament in continuare dar nu este pe numele lor este pe numele decedatei ? Trebuie sa plateasca datoriile ei? Sau se sting prin faptul ca ea a murit?
Va rog un raspuns urgent>
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:20, 29 Noiembrie 2011
Datoriile nu se sting prin moarte, acestea intra in pasivul mostenirii.
~ Conținut șters la cerere ~
Datoriile defunctei se transfera si trebuie platite de mostenitori, respectiv dv. care locuiti acolo.
Nu vi se sterg aceste datorii.
Haidati sa fim si pozitivi: datoriile se sting si mostenitorii mai primesc si diferenta de bani ce mai ramane dupa executarea silita.
In urma demersurilor asociatiei in instanta, obtinerea hotararii si executarea hotararii, un apartament se poate vinde si asociatia-si recupereaza astfel sumele restante, penalizari, cheltuieli de judecat si de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire aiwa55 aiwa55 Buna ziua, Soacra mea a decedat acum un an si doua luni.Sotia mea a decedat acum 6 luni.Soacra mea are 10 ha de pamant la care trebuie dezbatuta mostenirea ... (vezi toată discuția)
Întrebare Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea a făcut un împrumut la provident, acum ea se află în comă și nu se știe dacă va supraviețui, ni sa spus chiar dacă ar deceda ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)