avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Întrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Întrebare

Bună ziua, soacra mea a făcut un împrumut la provident, acum ea se află în comă și nu se știe dacă va supraviețui, ni sa spus chiar dacă ar deceda copii trebuie sa plătească datoria, as dori sa știu dacă e posibil, fiindcă nu găsesc nici contractul care la făcut.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 13:37, 10 Noiembrie 2018
Moștenitorii soacrei dumneavoastră (in cazul in care aceasta va deceda) vor plăti datoriile acesteia în limita activului succesoral. Daca de pe urma defunctei rămâne un activ succesoral de 10.000 lei și un pasiv succesoral (datorii) 20.000 lei, moștenitorii vor achita pasivul (datoriile) până la limita de 10.000 lei. Pentru o datorie a sacroaei dumneavoastră nu vor putea fi executate bunurile persoanele ale moștenitorilor!
Cu considerație,
Av. Olteanu Ionuț
Si totodata, exista varianta in care nu se accepta succesiunea. Depine de particularitatile situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din cauza un credit neachitat, făcut pentru o persoană decedată ulterior. În cazul decesului debitorului, pot fi obligați moștenitorii acestuia să plătească în continuare? OanaOana17 OanaOana17 Buna ziua!Soacra mea are in prezent o datorie de cca. 20.000€ catre banca/ANAF. Imprumutul a fost facut de catre o matusa pe numele ei, intre timp matusa a ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste datoriile dupa moartea unei persoane georgy1985 georgy1985 As dori sa stiu, daca soacra mea are datorii la banca :o descoperire de cont si un card de nevoi personale pe care nu le-a achitat, si in cazul in care aceasta ... (vezi toată discuția)