avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poprire din cauza un credit neachitat, făcut pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poprire din cauza un credit neachitat, făcut pentru o persoană decedată ulterior. În cazul decesului debitorului, pot fi obligați moștenitorii acestuia să plătească în continuare?

Buna ziua!Soacra mea are in prezent o datorie de cca. 20.000€ catre banca/ANAF. Imprumutul a fost facut de catre o matusa pe numele ei, intre timp matusa a decedat iar soacra mea trebuie sa plateasca toata datoria. Are poprire pe salariu 50% pana la achitarea intregii sume.Daca ea v-a mostenii de la parinti un apartament, banca il poate luam? Oare aceasta datorie se mosteneste? In conditiile in care soacra mea nu poate achita datoria pana v-a muri, sotul meu v-a dobandii aceasta datorie?
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:20, 29 Mai 2018
Da. Mostenitorul unei persoane mosteneste atat activul (bunurile din masa succesorala), cat si pasivul (datoriile si sarcinile mostenirii).
Dar daca sotul nu are niciun bun de mostenit de la soacra?
Atunci sotul este liber sa renunte la mostenire si sa ramana strain atat de bunuri cat si de datorii. Chiar daca ar accepta mostenirea, sotul ar putea fi urmarit pentru datoria mostenite numai asupra bunurilor mostenite, nu si asupra bunurilor sale proprii, dobandite in orice alt mod decat prin mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune badryana badryana buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns.Sunte 2 frati majori, carora ne-a decedat tatal in urma cu 2 luni.Tata era despartit de mama si recasatorit.Eu dupa o ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)