avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedepse pt alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedepse pt alcoolemie la volan

daca ai fost trimis in judecata pt coducerea sub influenta bauturilor alcoolice fara accident ,victime ,pagube materiale etc doar am fost prins baut la volan si la recalcularea alcoolemiei a iesit sub 0,8 ce fel de pedeapsa te asteapta adica se poate termina si fara o condamnare doar cu amenda administrativa va rog care stiti ce se poate da in aceste cazuri sa imi raspundeti va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 14:05, 28 Noiembrie 2011
Sunt contrariat de afirmatia dumneavoastra! Spuneti ca in faza de urmarire penala s-a dispus recalcularea alcoolemiei, in urma recalcularii a iesit o valoare sub 0,80 la mie in sange si totusi ati fost trimis in judecata... In asemenea situatii, din experienta proprie, va spun ca invinuitul nu mai era trimis in judecata, deoarece lipseste unul din caracterele esentiale ale infractiunii prevazute de art. 87, alin. 1 din O.U.G. 195 din 2002, si anume o imbibatie alcoolica de peste 0,80 la mie in sange sau 0,40 in aerul expirat. Prin urmare solutia trebuia sa fie de scoatere de sub urmarire penala. In instanta, daca toate datele pe care le-ati expus sunt adevarate si nu exista alte imprejurari ale cauzei necunoscute noua, solutia ar trebui sa fie de achitare in baza art. 11, pct 2 lit a raportat la art. 10, lit. b Cod procedura penala. Sunt cazuri in care Parchetele, in ceea ce priveste un invinuit cu o alcoolemie stabilita intre 0,80 si 0,90, dispun scoaterea de sub urmarire si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, insa astfel de solutii difera de la o zona la alta a tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 87 din oug nr. 195/2002, pedeapsa renghea_relu renghea_relu am fost depistat conducand in stare de ebrietate si s-a stabilit alcoolemia la prima proba de sange 1,00 si la a doua proba 0,90, si mi s-a facut dosar penal. ... (vezi toată discuția)
Scadere limita alcoolemie casttelano casttelano Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)