avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art 87 din OUG nr. 195/2002, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art 87 din OUG nr. 195/2002, pedeapsa

am fost depistat conducand in stare de ebrietate si s-a stabilit alcoolemia la prima proba de sange 1,00 si la a doua proba 0,90, si mi s-a facut dosar penal. am fost trimis in judecata si as dori sa stiu ce pedeapsa risc, avand in vedere ca anterior am mai avut un dosar penal tot pentru conducere in stare de ebrietate cu solutia de scoatere de sub urmarire penala
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 17 Mai 2012
Este posibilă închisoarea cu executare.
ART. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Riscati o pedeapsa de regula cu suspendarea executarii.

Da, este posibila inchisoarea cu executare.
Incercati sa tratati procesul la un mod serios si sa va angajati avocat deoarece se poate sa va fie aplicata si o pedeapsa cu suspendare.
Este recomandabil sa va angajati un avocat care sa vrea sa va apere serios si nu doar sa aveti avocat pentru a avea avocat.
Avocatul va trebui sa prezinte argumente pertinente instantei de judecata ca sa nu considere ca se impune o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Mesaj reeditat
@ renghea_relu
Forum Codul rutier, contraventii si probleme conexe
Discutie recalculare alcoolemie
Data mesaj Joi, 17 Mai 2012, 18:33


am fost trimis in judecata pentru conducere in stare de ebrietate si as dori sa stiu daca am avut la prima proba 1,00 si la a doua 0,90, in fata instantei mai pot cere recalculare si ce sanse am fapta s-a intamplat in 2011


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa pot primi pentru 2,65 la mie alcoolemie la volan? fara antecedente. apostoldumitru apostoldumitru conducere in stare de ebrietate. alcoolemie 2,65 in sange .nu accident, nu antecedente penale, cooperant. (vezi toată discuția)
Schema simpla glofiish glofiish 0.44 - etilotest 0.75 - sange (proba 1) 0.60 - sange (proba 2) 0.95 - recalculare ------------------------------------------- stiu ca 0.44 este peste ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)