avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit

Buna ziua,
as dori sa obtin un raspuns bine documentat la urmatoarea problema:
in calitate de agent de asigurari,in luna februarie 2011 am achitat la CAS Vrancea contributia la fondul de sanatate aferenta veniturilor obtinute in anii 2006-2010(inclusiv penalitati).
La depunerea declaratiei 200 la ANAF pentru anul 2010 am trecut acele sume ca cheltuieli deductibile(fara penalitatile platite).In prima faza aceste cheltuieli au fost acceptate si am primit decizia de impunere ca atare.
Ulterior(28.11.2011) am primit alta decizie de impunere in care nu se mai tine cont de acele sume achitate la CAS, ANAF prevalandu-se de art.48,al.4 lit b din Codul Fiscal.Oare este corect?.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:23, 29 Noiembrie 2011
Nu se tine seama la completarea declaratiei 200 de ce platiti la sanatate.
Art.48 alin.(4) lit. b) din Codul Fiscal spune:
" (4) Condiţiile generale pe care trebuie sã le îndeplineascã cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
b) sã fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul cãruia au fost plãtite;"

Intrucat dvs. ati platit CAS in 2011 pentru anul 2010, atunci cheltuiala cu CAS nu poate fi deductibila pentru anul 2010.
Deci, e corect cum au procedat.
ana_cer a scris:

Art.48 alin.(4) lit. b) din Codul Fiscal spune:
" (4) Condiţiile generale pe care trebuie sã le îndeplineascã cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
b) sã fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul cãruia au fost plãtite;"

Intrucat dvs. ati platit CAS in 2011 pentru anul 2010, atunci cheltuiala cu CAS nu poate fi deductibila pentru anul 2010.
Deci, e corect cum au procedat.

Puteti sa le cuprindeti in chelt anului 2011 pt ca atunci s-a facut plata.
cum sa nu se tina seama daca acesta contributie este deductibila conform codului fiscal.
mesajul este pentru george neagu.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
nicuteris, utilizator
Sunt unitati fiscale care nu au acceptat deducerea unor cheltuieli in cazul contractului de agent.
Daca aveti mai multe informatii, va rog sa detaliati. Si ma refer doar la persoana c are lucreaza pe contract de agent nu pe pfa cu activitate in asigurari.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere fiscala cass medic starcopit starcopit Buna ziua! Am o intrebare referitoare la cuantumul sumei care se deduce din contributia la sanatate de catre un medic care are cabinet medical individual si ... (vezi toată discuția)
Pfa obligatii fiscale georgianamoroi georgianamoroi Ce obligatii fiscale are un PFA , (somaj, pensii, sanatate) si ce cote? Stiu ca trebuie sa plateasca 16% impozitul, dar nu stiu exact celelalte obligatii pe ... (vezi toată discuția)
Pfa-pfi contributii la stat doar pt nov-dec 2011 geenabradea geenabradea Buna ziua, Am un Pfa caruia i-am intrerupt activitatea pe 3 ani, anul acesta nu am avut activitate deloc . Daca acum, in noiembrie incep activitatea,in ... (vezi toată discuția)