Vin cu rugamintea de consilere intr-o problema de succesiune .
Bunicul decedat proprietar locuinta.Are 2 copii,sotia traieste.Unul din copii doreste deschiderea succesiunii si iesirea din indiviziune,sotia bunicului proprietar dorind sa cedeze drepturile sale copilului cu care locuieste in loc in cauza.Telefonic celalalt copil a spus ca nu vinde partea sa celuilalt si nu semneaza sau accepta succesiunea oana nu moare mama considerand ca se face sub presiune.Exista un singur notar in zona caruia i s-au expus faptele si care a spus ca nu poate face succesiunea decat daca va fi dat in jusdecata copilul care nu accepta sa vina.Nu am inteles de ce sa-l dau in judec pe baza unui telefon cand nu am dovada clara ca doreste sau nu daca nu a fost citat.Verbal a spus ca nu are pretentii dar nu semneaza nimic cat traieste mama.Celalalt doreste sa fie improprietarit macar cu o parte intrucat intentioneaza contractarea unui credit cu ipoteca.
Intrebarea este se deschide succesiunea sau nu se poate?Ce pasi treb facuti?Multumesc
În lipsa de la procedura dezbaterii a unuia dintre moştenitori, notarul public va suspenda dosarul succesoral, el neputînd să elibereze un certificat de moştenitor fără acordul tuturor moştenitorilor.
În acest caz, moştenitorii care doresc finalizarea dosarului se vor adresa instanţei.
Succesiunea este deja deschisă prin moartea tatălui. Întrebarea dumneavoastră are în vedere începerea procedurii succesorale, care se poate face fie la notar, fie în instanţă.
cautati sa va intelegeti la notar ca de nu...singura cale este instanta
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
renata99
buna seara!
intrebarea mea este simpla:
buncii sunt proprietari ai unui teren. bunicul a decedat de o luna si jumatate, iar familia s-a hotarat sa vand ... (vezi toată discuția)
Succesiune
aniry_28
Buna ziua,
as dori un raspuns la urmatoarea problema:
- bunicul meu a decedat in urma lui ramanand sotia si trei copii;
- unul dintre copii si sotia doresc ... (vezi toată discuția)