avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie sau insulta....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie sau insulta....

Buna ziua!
Sunt vecina unor cetateni care au divortat intr o perioada in care eu am fost si sunt plecata din tara!
Nu am fost in discutii personale niciodata, doar intr un politicos salut si fiecare cu propia curte!
La un moment dat d na mi a propus sa mi fac asigurare la o societate, dar fiind intr o mare problema financiara am refuzat politicos,,,, deasemeni si sora mea, din acele zile nu mi a mai raspuns la buna ziua, nu am inteles si nu am cautat sa inteleg de ce, mai ales ca in urma cu 2 ani in urma unui accident cu mama care a fost lovita de un animal in curte a refuzat sa depuna macar o declaratie ca a auzit animalul ragand si mama tipand....am trecut peste toate, mi am zis ca nu vrea complicatii cu necunoscutii ce eram ,abia se mutase pe stada si mi am vazut de ale mele!
Intre timp am auzit ca au divortat, fiecare isi stie viata sa, nu m a interesat si nu ma interesaza cum evolueaza vietile lor, insa de 1 an jumatate la toti cunoscutii ei , din farmacie , din piata, transport in comun , cand e intrebata de ce a divortat spune ca din vina mea si cu adjectivele aferente !
Cum pot face ca aceasta persoana sa inceteze cu aceste acuzatii , cum ca as fi vinovata de despartirea sa, dat fiind ca sunt in strainatate, cand am fost fata in fata nu mi a zis nimic, niciodata, nici nu am stiut pana in august anul curent de acest divort, de problemele ce le ar avea, nu am niciun numar de telefon de al lor, nu ma pot apara , insa demnitatea mea are de indurat un atac nedrept si crud!
Va rog un sfat cu care legal sa pot determina de a inceta aceasta situatie care imi afecteaza familia, profesia, demnitatea!
Cu respect

Cel mai recent răspuns: Ramonapintilie , utilizator 21:32, 4 Decembrie 2011
Doar la instanta civila, fiindca nu mai avem calomnie in Codul penal.
V-ati complica insa, un proces necesita cheltuieli, dvs. sunteti in strainatate si va fi si mai greu.Incercati, atunci cand veniti in tara, sa discutati cu persoana si sa explice dee ce va aduce aceste acuze nefondate si sa-i cereti sa inceteze.Eventual , incercati sa aveti si martori cand discutati, fiindca, in caz ca nu va inceta, sa puteti proba faptul ca ati incercat sa-i puneti in vedere sa inceteze.
legally_aid a scris:

Doar la instanta civila, fiindca nu mai avem calomnie in Codul penal.
V-ati complica insa, un proces necesita cheltuieli, dvs. sunteti in strainatate si va fi si mai greu.Incercati, atunci cand veniti in tara, sa discutati cu persoana si sa explice dee ce va aduce aceste acuze nefondate si sa-i cereti sa inceteze.Eventual , incercati sa aveti si martori cand discutati, fiindca, in caz ca nu va inceta, sa puteti proba faptul ca ati incercat sa-i puneti in vedere sa inceteze.

Multumesc pentru raspuns!
Insa continua si as vrea sa stiu daca as face o plangere scrisa catre Politia municipala ar putea sa i puna in vedere sa inceteze ?

Sunt cadru didactic, si discutia aceasta imi atinge demnitatea profesionala, personala, sociala!
Nu veti rezilva nimic cu plangerea la politie.Deorece calomnia si insulta nu mai sunt incriminate de legea penala, politia nu-i poate determina pe acestia sa inceteze.
Asa cum ati fost sfatuita mai sus, doar in cadrul unui proces civil va puteti face dreptate, cere eventuale despagubiri morale.
Va multumesc pentru raspunsuri! Am inteles!
Care sunt pasii in derularea unui astfel de proces, daca ati putea sa mi enumerati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere proces calomnie si insulta Django Django Buna ziua ! As dori un raspuns la urmatoarea speta : In calitate de presedinte asociatie de proprietari ,la una din sedintele de bloc, un proprietar m-a ... (vezi toată discuția)
Divort pronuntat in lipsa mea gabriela45 gabriela45 as dori un rasp la probl mea.in urma cu 8 luni ,am fost alungata de acasa de fostul sot acuzandu ma de infidelitate.dupa doua luni ,dupa ce am fost alungata la ... (vezi toată discuția)
Calomnie, divorț problemele au început într-o țară străină. ... Antoba1979 Antoba1979 Calomnie, divorț Problemele au început într-o țară străină. Din cauză că nu am mai suportat abuzurile psihice asupra mea și mai ales a copiilor, ... (vezi toată discuția)