avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna ziua ,va rog frumos sa ma ajutati.in urma cu o sapt,s-a terminat divortul intre mine si sotul meu .ceea ce eu am cerut a fost desfacerea casatoriei,posibilitatea de ramine la numele dobinsit in timpul casatoriei,custodia copilului si pensie .el nu s-a prezentat niciodata ..ceea ce s-a stabilit au fost urmatoarele:
.-desfacerea castoriei,revenirea la numele purtat inainte de casatorie..pensie de intretinere si custodia copilului in comun ,urmind ca minora in virsta de 10 ani sa ramina cu mn (mentionez ca stau la mama mea de 1 an si ceva,iar el a ramas in casa )ce sanse am???sa fac recurs ???vs rog mult sa ma a ajutati.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:28, 28 Noiembrie 2011
Ce va nemultumeste?

Custodia comuna este regula de la 1 octombrie 2011, puteti cere custodia unica doar daca exista motive intemeiate care ar afecta interesul superior al minorului.

Nu puteati ramane cu numele din casatorie daca sotul nu era de acord.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
ok ,multumesc frumos.asta inseamna ca ori de cite ori am nevoie de ceva ,trebuie sa apelez la el(de ex,pt o vacanta in strainatate,trebuie sa si dea acordul..sau pt schimbarea pasaportului..). nemultumirea mea ..este ca el nu s-a prezentat niciodata ,nu si a exprimat dorinta de a avea legaturi cu copilu.iar in ceea ce privestepurtarea numelui,el nu si a exprmat dezacordul.daca fac recurs ,pot schimba ceva??
Pai bucurati-va ca nu a venit, poate cerea mai mult decat a castigat.

Puteti schimba ceva daca puteti dovedi ca exista motive intemeiate pentru ca dvs. sa primiti custodia unica.
un motiv intemeiat ar putea fi faptul ca este pensionat pe caz de boala(nu mi amintesc denumirea bolii),stiu ca e pensionat ,gradul 3 ,cu insotitor.practic ,nu se poate deplasa ,are nev in permanenta de o pesoana care sa l ajute .multumesc inca o data pt bunavointa dvs de a mi raspunde
Acesta nu este un motiv intemeiat, suna chiar a discriminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii minori. cameliamaria75 cameliamaria75 Buna ziua.Am intentat divort in instanta sotului meu cu care sunt casatorita de 17 ani, in urma careia au rezultat 2 copii in varsta de 13 ani si respectiv 12 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)
constată perimată cerere iulia200382 iulia200382 Buna ziua as avea si eu nevoie de ajutor sa stiu ce as putea sa fc,de un an de zile ma judec ptr custodia fiului meu.Am deschis prces la craiova dar din cauza ... (vezi toată discuția)