Buna ziua.Am intentat divort in instanta sotului meu cu care sunt casatorita de 17 ani, in urma careia au rezultat 2 copii in varsta de 13 ani si respectiv 12 ani.Nu am avocat din cauza veniturilor mici, eu fiind bugetar.Cererea de chemare in judecata privind desfacerea casatoriei am facut-o cu ajutorul unui jurist ,coleg de serviciu.Intrebarea mea ar fi daca se putea desface casatoria si la notar.Si as mai avea o rugaminte....daca postez cererea de chemare in judecata ,imi poate spune cineva ce sanse am de obtinere a custodiei....pentru ca in momentul in care am depus dosarul la judecatorie nu mi-a spus nimeni nimic...nici daca e buna nici daca nu e.
La notar cu copii minori puteati divorta doar daca va intelegeati asupra tuturor aspectelor legate obligatoriu custodie comuna, clar stabilita locuinta copiilor si cuantumul pensiei de intretinere.
In instanta nu cred ca puteti obtine o custodie exclusiva avand in vedere ca regula in prezent este aceea a custodiei comune in care parintii hotarasc de comun acord in tot ceea ce priveste cresterea si educarea minorilor. Trebuie sa existe motive intemeiate si deosebit de grave in leg cu comportamentul tatalui fata de copii pt a fi exclus de la custodie. Solutia depinde de probele pe care reusiti sa le faceti.
Multumesc pentru raspuns.Eu nu doresc custodie exclusiva .....cu toate ca motivul bine intemeiat ar fi, consumul excesiv de alcool.Si daca am inaintat actele de divort in instanta mai pot merge si la notar?