avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua, in cazul unui divort la notar se poate obține custodie exclusivă? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:15, 3 Iulie 2020
Nu.
Autoritatea parinteasca exclusiva poate fi obtinuta doar pe calea instantei de judecata.
Contactati un avocat pentru a discuta pe larg situatia cu acesta, pentru ca in urma evenimentelor pe care le-ati trait, sa va spuna daca sunt sanse sa obțineți acest lucru sau cum puteti construi o aparare solida.
Si în instanta sansele de a obtine custodia exclusivă sunt în general mici.Depinde de situația dvs,de motivele pe care înțelegeți sa le invocati și mai ales de modul în care puteți face sau nu dovada unor motive care sa va faca sa obtineti"custodia"exclusiva.
Buna ziua ,

Nu, pe cale notariala este stabilita doar autoritate parintesca exercitata in comun.

Autoritatea exclusiva este acordata numai pentru motive intemeiate.

Acestea pot fi urmatoarele : boala psihica, dependenta de droguri, ori de alcool, condamnari referitoare la fapte de violenta, ori cu referire la viata sexuala, orice conduita de risc fata de minor, dezinteresul manifestat in procesul de crestere si educare.

Instanta de tutela poate lua act de acordul partilor.

Divortul pe cale notariala presupune existenta unui deplin acord in ceea ce priveste efectele divortului.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Multumesc de ajutor! La ce trebuie sa fim de comun acord pentru divort la notar? Locuinta copiilor, custodia acestora, programul de vizita? Altceva?

Alte discuții în legătură

Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil dumi_iuliana dumi_iuliana Buna ziua,am 33 de ani sunt casatorita de 14 ani si am o fetita de 8 ani.Sotul meu este intr-o inchisoare din strainatate de un an si nu i s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)