avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Judecarea cauzei in lipsa mea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Judecarea cauzei in lipsa mea

Buna ziua,
Daca am avut un termen intr-un proces pentru care am cerut judecarea in lipsa, pot ca la urmatorul termen sa fac din nou o cerere pentru judecata in lipsa? Mentionez ca este vorba despre o plangere contraventionala.
Cel mai recent răspuns: rocsica , utilizator 00:43, 28 Decembrie 2011
daca sunt suficiente probe ...puteti solicita judecarea in lipsa a intregului proces ;)
Daca detineti probe temenice prin care sa dovediti solicitarea de judecare in lipsa ,instanta poate sa admita cererea
De regula nu se admit fara sustinere temeinica doua solicitai consecutive de judecata in lipsa
rocsica a scris:
Daca am avut un termen intr-un proces pentru care am cerut judecarea in lipsa, pot ca la urmatorul termen sa fac din nou o cerere pentru judecata in lipsa?

Judecarea cauzei se solicita in temeiul art. 242, alin. (2) Cod procedura civila si vizeaza desfasurarea intregului litigiu, nu doar un termen sau mai multe. Solicitarea judecarii unei cauze in lipsa nu trebuie aprobata de instanta, este un drept de care puteti uza oricand doriti.
Va multumesc pentru raspunsuri. Voi face cererea de judecare in lipsa zilele urmatoare.
Si inca o intrebare: cine poate reprezenta o persoana in cadrul unui proces? Este obligatoriu ca reprezentantul sa fie avocat sau poate fi si un tert pe care persoana sa il imputerniceasca sa il reprezinte?
Partea poate fi reprezentata intr-un proces civil nu numai de avocat, ci si de o persoana care nu are aceasta calitate si este doar un mandatar neavocat.

Pentru ipoteza in care mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, art. 68, alin. (4) Cod procedura civila prevede ca mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic care reprezinta partea. Asadar, mandatarul care nu are calitatea de avocat poate sa formuleze cereri in fata instantei, sa propuna probe, sa indeplineasca alte acte de procedura in numele si in interesul partii pe care o reprezinta, insa nu are dreptul sa puna concluzii.

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)
Reprezentare cristina/BZ cristina/BZ Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)