Nu vechimea trebuie sa fie argumentul unei salarizari corecte ci responsabilitatile postului, pregatirea profesionala si aptitudinile salariatului.
Comparatia privind salariazarea trebuie sa o faceti cu un salariat din aceiasi firma si acelasi post cu al dv.
Am studii superioare, mi s-au dat responsabilitati pe acelasi proiect cu a persoanei cu care ma compar, si am cel putin aceleasi aptitudini, la o experienta mai mica chiar in ani, si intr-un an sper, o sa pot dovedi ca ma situez cel putin in primii 20% din Bucuresti in profesia mea. Persoana respectiva era remunerata de doua ori mai mult. "Era", fiindca dupa plangerile mele si litigiu,
cica acea persoana "a plecat" din firma. Eu cred ca angajatorul a situat-o in alta parte ca sa nu mai existe termen de comparatie, cunoscand firma de 3 ani... In plus acea persoana era in culpa complice cu angajatorul in litigiul de munca.
Diferenta principala dintre mine si acea persoana este, ce sa vezi, complicitatea cu angajatorul. Discriminare clasica. Chiar daca nu cunosc salariul celorlalti omologi noi angajati, nu reprezinta o problema pentru inspectorii CNCD sau Inspectia Muncii sa faca aritmetica diferentei intre salarii si responsabilitati.
Nu ma deranjeaza ca ei sunt remunerati mai bine, ma deranjeaza ca eu sunt remunerat mai putin :)) , mai ales ca lucrez practic pe chirie si mancare, adica este si umilitor. Am auzit chiar la un coleg:
"uite-l si pe asta, vine cu painea de acasa"
Eu cred ca salarizarea trebuie sa fie la nivelul studiilor, ani de experienta, aptitudini (daca se pot dovedi), altfel nu se poate demonstra ca o persoana trebuie remunerata mai mult sau mai putin ca alta, la acelasi numar de ore de munca.