1. Care este diferenta `ntre PFA si intreprindere individuala? Ma intereseaza cat mai multe detalii, pentru ca am de luat o optat inte una si cealalta.
2. O persoana poate avea in acelasi timp si SRL (deocamdata suspendat) si PFA sau I.I.?
Multumesc
1. Diferenta este ca PFA nu are voie sa aiba angajati (cu exceptia zilierilor), pe cand II are voie.
Nu este alta diferenta.
2. Da, puteti avea in acelasi timp si active amandoua simultan, si SRL si II/PFA.
conform OUG 46/2011 se introduce posibilitatea PFA-urilor sa aibe angajati
1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 17. – (1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii.”
2. Dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
“(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.”
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai intreb ceva. Pentru intreprindere individuala este necesara o calificare pentru cel care o infiinteaza pentru domeniul in care va lucra, la fel cum este necesar in cazul PFA?
Pfa ca si angajator
mariag68
Am fost la camera de comert sa transform pfa in intreprindere individuala deoarece trebuie sa am angajati si au raspuns ca si pfa-ul poate face angajari ca si ... (vezi toată discuția)